Mariana Bitang vrea ca elevii să aibă o zi pe săptămână de sport

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială Mariana Bitang a criticat, joi, la dezbaterea parlamentară privind modernizarea sportului românesc, proiectul legii educaţiei, arătând că sportul a dispărut total din preambulul acestei legi, "ca formă de modelare complexă a unui elev".

149 afișări
Imaginea articolului Mariana Bitang vrea ca elevii să aibă o zi pe săptămână de sport

Mariana Bitang vrea ca elevii să aibă o zi pe săptămână de sport (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sportul a dispărut total din preambulul legii educaţiei, ca formă de modelare complexă a unui elev şi ne-am dori foarte tare ca acest lucru să revină la formatul anterior", a afirmat Bitang.

Ea a arătat că sunt mai multe legi care trebuie amendate, între care şi cele referitoare la investiţiile în sport şi, în acest sens, a cerut sprijinul parlamentarilor.

"Trebuie ca federaţiile şi sportul de performanţă să nu trăiască doar din bugetul alocat de Guvern, care este înfiorător de sărac, ci să aibă o oarecare independenţă şi o demnitate de care sportul are nevoie în ziua de astăzi", a spus Bitang, adăugând că nu crede că un an sportiv durează doar 8 luni, atât timp cât primeşte sportul buget de la stat.

Mariana Bitang a propus, la dezbatere, ca elevii să aibă o zi pe săptămână de sport, "să se creeze un cadru copiilor ca să se mişte".

"Certându-ne pe numărul de ore se sport, că sunt în trunchiul comun, că sunt în afara trunchiului, constat că UE ne-a constrâns să reducem numărul de ore, vis-a-vis de celelalte materii. Atunci, dacă nu putem să cădem de comun acord asupra numărului de ore, haideţi să facem o zi de sport pe săptămână, să creăm cadrul copiilor să se mişte", a adăugat consilierul de stat.

Potrivit Marianei Bitang, când este copilul mic trebuie să i se creeze o dependenţă faţă de mişcare şi, ulterior, când este la liceu sau facultate, nu trebuie să i se impună un număr de ore de sport.

Ea a atras atenţia că, dacă nu se va acorda "un pic mai mare atenţie" sportului, se va vorbi despre performanţă la timpul trecut şi nu la prezent sau la viitor.

Guvernul a aprobat, luni, proiectul Legii educaţiei naţionale, urmând ca acesta să fie discutat în Parlament în regim de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici