Marius Copil: Acest prim meci câştigat la simplu va conta enorm pentru încrederea mea

Tenismanul Marius Copil a declarat, vineri, după victoria din meciul cu finlandezul Harri Heliovaara, că acest rezultat va conta enorm pentru încrederea sa şi a precizat că este încrezător în şansele României la partida de dublu de sâmbătă.

213 afișări
Imaginea articolului Marius Copil: Acest prim meci câştigat la simplu va conta enorm pentru încrederea mea

Marius Copil: Acest prim meci câştigat la simplu va conta enorm pentru încrederea mea (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

"Am început mai greu, am fost foarte relaxat. Harri Heliovara nu m-a surprins, a fost mai mult vina mea pentru că i-am dat ocazia. Cred că acum nu e totul decis pentru România. Mâine vom avea 2-1. E primul meu meci câştigat la simplu şi cred că va conta enorm pentru încrederea mea. Înseamnă mult. Adversarul meu de astăzi nu a câştigat niciun meci pentru ţara sa de Cupa Davis, mă bucur că nu a câştigat nici acum, în faţa mea", a spus Copil.

Harri Heliovaara regretă că nu a reuşit să se impună în faţa lui Copil: "Este 1-1 la general. Sigur sunt fericit pentru prima victorie de astăzi, a lui Jarkko, dar şi regret să eu nu am câştigat al doilea meci. M-am străduit, am avut o şansă bună în setul 2 să închid meciul, dar nu am profitat iar apoi meciul s-a întors în favoarea lui Marius Copil".

Jucătorul Marius Copil, locul 215 ATP, l-a învins, vineri, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara, locul 325 ATP, în cel de-al doilea meci din cadrul întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Finlanda, scorul fiind acum 1-1.

În primul meci, Victor Crivoi, locul 354 ATP, a pierdut, tot vineri, cu scorul de 5-7, 1-6, 2-6, în faţa lui Jarkko Nieminen, locul 39 ATP.

Sâmbătă, de la ora 15.00, perechea Horia Tecău/Florin Mergea va întâlni cuplul Jarkko Nieminen/Timo Nieminen, iar duminică sunt programate, cu începere de la ora 13.00, ultimele două meciuri ale întâlnirii: Marius Copil - Jarkko Nieminen şi Victor Crivoi - Harri Heliovaara.

Întâlnirea România - Finlanda contează pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici