Marius Vizer îl acuză pe preşedintele CIO că blochează activitatea SportAccord

Preşedintele organizaţiei SportAccord, care reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, Marius Vizer, a fost reales, luni, pentru un nou mandat şi a declarat că preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, blochează activitatea forului pe care românul îl conduce din 2013.

225 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer îl acuză pe preşedintele CIO că blochează activitatea SportAccord

Marius Vizer îl acuză pe preşedintele CIO că blochează activitatea SportAccord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit The Guardian, Vizer, care a fost singurul candidat pentru un nou mandat la şefia SportAccord, a declarat că forul internaţional olimpic încearcă să blocheze planul lui Vizer de a organiza Jocurile Mondiale Reunite.

Marius Vizer, care este şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, susţine că germanul Thomas Bach intervine în autonomia federaţiilor internaţionale.

"După ce am devenit preşedintele SportAccord, am încercat tot timpul să dezvolt o colaborare constructivă cu preşedintele CIO, Tomas Bach. Din păcate aceasta nu a devenit niciodată realitate. Domnule preşedinte, nu mai blocaţi strategia SportAccord şi misiunea sa de identificare şi organizare a conferinţelor şi jocurilor reunite. Nu mai încercaţi să creaţi o teorie în jurul căreia sporturile sunt sau nu eligibile pentru jocurile multi-sport", i s-a adresat Vizer lui Bach, prezent în sală, în timpul reuniunii SportAccord de la Soci (Rusia).

De obicei, CIO organiza şedinţe ale Comitetului Executiv în timpul întrunirilor SportAccord, însă de această dată nu a mai făcut-o.

De asemenea, CIO a interzis reprezentanţilor oraşelor candidate pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 să participe la întâlnirea SportAccord.

"Nu încercaţi să impuneţi organizatorilor de evenimente SportAccord cum să distribuie fondurile pe care noi le generăm. Nu interveniţi în autonomia organizaţiilor sportive", a adăugat Vizer.

Totodată, Vizer a criticiat Agenda 2020 a CIO, care a fost aprobată în decembrie, şi prin care se doreşte ca Jocurile Olimpice să devină mai atractive pentru spectatori, oraşe candidate şi sponsori. "Agenda 2020 cu greu aduce un beneficiu real sportului, federaţiilor internaţionale sau sportivilor", a explicat Vizer.

La rândul său, Thomas Bach, care este preşedintele CIO din 2013, i-a răspuns astfel lui Vizer: "Senzaţia mea este că părerea este exclusiv a dumneavoastră. Împreună avem nevoie de credibilitate. Această credibilitate poate fi obţinută numai dacă avem unitate în diversitate."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici