Mayweather şi Pacquiao acceptă să fie testaţi antidoping înainte şi după meciul de la Las Vegas

Pugiliştii Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao au ajuns la un acord conform căruia se vor supune regulamentelor Agenţiei Mondiale Antidoping în vederea meciului din data de 2 mai, de la Las Vegas.

202 afișări
Imaginea articolului Mayweather şi Pacquiao acceptă să fie testaţi antidoping înainte şi după meciul de la Las Vegas

Mayweather şi Pacquiao acceptă să fie testaţi antidoping înainte şi după meciul de la Las Vegas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest aspect a reprezentat o problemă la negocierile din 2010, când s-a încercat să se stabilească disputarea unui meci între Mayweather şi Pacquiao, informează Associated Press.

Conform înţelegerii, Agenţia Americană Antidoping (USADA) va putea preleva eşantioane de sânge şi de urină de la ambii pugilişti în orice moment de acum până la meciul din luna mai. Cei doi vor fi testaţi şi după meci.

Eşantioanele vor fi trimise la laboratoare ce pot descoperi dacă există hormoni de creştere, EPO sau orice altă substanţă interzisă.

Preşedintele USADA, Travis Tygart, a declarat că prin acest acord Mayweather şi Pacquiao transmit "un mesaj important cu privire la importanţa unei competiţii curate şi sigure".

Americanul Floyd Mayweather va boxa cu filipinezul Manny Pacquiao în 2 mai, la MGM Grand Arena din Las Vegas.

Floyd Mayweather, 37 de ani, este neînvins în 47 de meciuri, iar Pacquiao, 36 de ani, are 57 de victorii şi cinci înfrângeri în 64 de partide.

Americanul deţine centurile WBC şi WBA la categoria supermijlocie, iar Pacquiao are centura WBO.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici