Meciurile de fotbal s-ar putea desfăşura până la ora 21.00 sau chiar la matineu

Şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Ţincu, a afirmat că se intenţionează modificarea legislaţiei în sensul ca meciurile de fotbal să se desfăşoare până la ora 21.00 sau chiar la matineu, pentru reducerea actelor de violenţă pe stadioane.

50 afișări
Imaginea articolului Meciurile de fotbal s-ar putea desfăşura până la ora 21.00 sau chiar la matineu

Meciurile de fotbal s-ar putea desfăşura până la ora 21.00 sau chiar la matineu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) au anunţat, joi, că vor propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) un proiect de hotărâre care să prevadă măsuri pentru a împiedica violenţa pe stadioanele din Capitală.

În urma şedinţei desfăşurate joi de către reprezentanţii ATOP, la care a participat şi reprezentantul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Sorin Satmari, s-a hotărât ca, pentru împiedicarea violenţelor înregistrate în ultima perioadă, în special la meciurile disputate în Capitală, să fie elaborat un proiect de hotărâre.

Printre măsurile importante care ar putea fi luate ar fi şi interzicerea formării de grupuri mai mari de 20 de persoane în apropierea stadioanelor, după terminarea meciurilor, precum şi acordarea mai multor atribuţii pentru poliţiştii comunitari sau pentru cei aparţinând Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti în sensul asigurării ordinii şi liniştii publice în apropierea stadioanelor.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţii ATOP au avut o întâlnire la care au fost invitaţi şi reprezentanţii cluburilor de fotbal din Bucureşti, însă niciunul dintre aceştia nu a dat curs invitaţiei.

Atunci, directorul ATOP, Doru Giugula, arăta că "ar fi nedrept dacă proiectul de hotărâre ar fi făcut fără ca reprezentanţi ai cluburilor sportive sau ai LPF să fie invitaţi la discuţii".

După întâlnirea de joi, măsurile urmează să fie cuprinse într-un document care va fi înaintat Consiliului General, pentru a fi supus dezbaterii publice, astfel încât, ulterior, să fie supus şi aprobării CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici