Mergea şi Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Washington

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat, miercuri seară, meciul cu dublul american Denis Kudla/Francis Tiafoe, scor 6-3, 6-3, în optimile de finală ale turneului de la Washington, SUA, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 1.877.705 de dolari.

246 afișări
Imaginea articolului Mergea şi Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Washington

Mergea şi Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Washington

Meciul a durat 58 de minute, iar românii nu au oferit nicio oportunitate de break adversarilor. Mergea şi Tecău au servit patru aşi şi au comis trei duble greşeli, pierzând doar două puncte pe primul serviciu. În schimb, Florin şi Horia au reuşit trei break-uri în meci.

Mergea şi Tecău erau consideraţi favoriţi clari înaintea confruntării cu Denis Kudla (23 de ani) şi Francis Tiafoe (18 ani), beneficiari ai unui wildcard. Cei doi americani au evoluat pentru prima dată împreună şi nu sunt obişnuiţi ai turneelor de dublu. Kudla se află pe locul 433 în clasamentul ATP la dublu, în timp ce Tiafoe nu are clasament.

În sferturile de finală ale turneului de la Washington, dublul Florin Mergea/Horia Tecău va juca împotriva perechii Olivier Marach/Fabrice Martin (Austria/Franţa). Marach şi Martin au un sezon bun la dublu, au disputat 38 de partide împreună, dintre care 25 câştigate, şi au în palmares două titluri pe hard în 2016, la Chennai (India) şi Delray Beach (SUA).

Pentru continuarea parcursului în cadrul competiţiei din Statele Unite, Mergea (locul 17 ATP la dublu) şi Tecău (11 ATP) şi-au asigurat 90 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 13.020 de dolari. Cei doi tenismeni vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, care vor avea loc în perioada 5-21 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici