Mesaje de susţinere din tot fotbalul pentru marele brazilian Pele, care este în spital

Mesaje de susţinere pentru marele fotbalist brazilian Pele au fost trimise din întreaga lume, în timp ce triplul câştigător al Cupei Mondiale este tratat în spital, notează BBC.

339 afișări
Imaginea articolului Mesaje de susţinere din tot fotbalul pentru marele brazilian Pele, care este în spital

Sursa foto: Profimedia

Jucătorul în vârstă de 82 de ani a fost internat marţi la spitalul din Sao Paulo, precizând că este vorba de o vizită lunară de rutină.

Cu toate acestea, un raport din Brazilia, care nu a fost confirmat de BBC, spune că Pele ar primi îngrijiri paliative, după ce nu a răspuns la chimioterapie.

„Rugaţi-vă pentru rege”, a scris pe Twitter atacantul francez Kylian Mbappe.

Triplului câştigător al Cupei Mondiale i-a fost îndepărtată o tumoare din colon în septembrie 2021 şi de atunci a urmat un tratament regulat.

Pele a fost diagnosticat cu o infecţie respiratorie, iar vineri Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a declarat că se află într-o stare stabilă.

Vorbind sâmbătă, căpitanul Angliei, Harry Kane, a declarat: „Suntem foarte trişti să auzim vestea că este bolnav, dar îi dorim binele, nu doar eu, ci şi întreaga echipă a Angliei. Este o sursă de inspiraţie, o persoană incredibilă”.

Jurgen Klinsmann, fostul atacant al Germaniei, câştigător al Cupei Mondiale, a declarat sâmbătă, în cadrul transmisiunii de la BBC One pentru Cupa Mondială: „Pele este pur şi simplu o persoană atât de minunată. Personalitatea remarcabilă a fotbalului mondial. Putem doar să ne rugăm şi să sperăm la ce e mai bine, dar este o veste foarte tristă”.

Fostul apărător argentinian Pablo Zabaleta a adăugat la BBC One: „Este o veste foarte tristă să aud despre Pele. A fost o adevărată sursă de inspiraţie pentru noi toţi, atât pe teren, cât şi în afara lui. Întotdeauna a fost un om mare”.

Ţara gazdă a Cupei Mondiale, Qatar, şi-a arătat sâmbătă sprijinul pentru Pele, iluminând clădirile cu un mesaj „Însănătoşire grabnică”.

Stadionul Lusail din Doha, care va găzdui finala Cupei Mondiale pe 18 decembrie, şi Turnul Aspire de lângă stadionul Khalifa, au fost împodobite cu imagini ale lui Pele în celebrul său tricou cu numărul 10.

Îngrijorările au apărut iniţial miercuri, când ESPN Brasil a anunţat că Pele a fost internat, fiica sa, Kely Nascimento, afirmând că nu a fost vorba de „nicio urgenţă”.

Vineri, Pele le-a mulţumit binevoitorilor pentru că i-au trimis „vibraţii bune” şi a spus că şederea sa în spital a fost „o vizită de rutină”.

Fostul atacant este cel mai bun marcator din toate timpurile al Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de meciuri, şi a marcat la patru turnee ale Cupei Mondiale.

Santos, singurul său club brazilian, a scris pe Twitter: „Întreaga lume care îţi urează sănătate, Rege Pele”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici