Mesajul Cristinei Neagu, după calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia

Cristina Neagu a fost eroina României în ultimul meci al Grupei C în faţa naţionalei Ungariei. Cea mai bună handbalistă din lume a transformat o lovitură de la 7 metri, cu trei secunde înainte de fluierul de final de partidă, gol care a adus şi victoria "tricolorelor".

2664 afișări
Imaginea articolului Mesajul Cristinei Neagu, după calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia

Mesajul Cristinei Neagu, după calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. Sursă foto: Facebook

Deşi a fost condusă aproape tot meciul de maghiare, România a reuşit să se impună la limită, scor 28-27, şi să se califice în grupele principale ale turneului final.

Cristina Neagu, jucătoarea care a adus victoria, a izbucnit în lacrimi, la final. Sportiva în vârstă 31 de ani a marcat 10 goluri în partida contra Ungariei şi nu a ratat nicio lovitură de la 7 metri.

La scurt timp după terminarea partidei, Neagu a postat o poză făcută alături de tricolore, pe contul ei de Facebook, însoţită de mesajul:

"Suntem in main round. 😉😉😎😎 Bravo fetelor! #proud" (n.red. - #mândră).

La finalul partidei, selecţionerul României, Tomas Ryde, a vorbit despre victoria împotriva maghiarelor, dar şi despre ultima faza, care a decis rezultatul final.

"Sunt fericit pentru această victorie. Îmi pare rău pentru echipa Ungariei. Au jucat foarte bine în prima repriză şi am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferenţă de patru goluri nu e greu de remontat, dar la şase goluri deja e extrem de dificil. A fost o presiune foarte mari pe portarii României, pentru că adversarele noastre aruncau foarte bine.

Trebuie să spun, sincer, pe video, că la ultima aruncare... trebuie să revăd faza. S-au atins şi cred că nu a fost nimic. Sunt însă fericit pentru că am câştigat. E normal să apară situaţii înşelătoare când un meci se desfăşoară într-o asemenea manieră. Jocul a fost extrem de corect, nu au existat lovituri dure între jucătoare. Cred că vom avea meciuri foarte grele în grupa principală. Sunt fericit, a fost o luptă bună pentru mine şi pentru România", a spus selecţionerul României, la conferinţa de presă, potrivit Digi Sport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici