Mihaela Buzărnescu, a doua "rachetă" a României în clasamentul WTA: "E normal ce face Maria Şarapova"

Tenismena tricoloră vorbeşte despre meciul de la Madrid, pierdut în faţa Mariei Şarapova

7177 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu, a doua "rachetă" a României în clasamentul WTA: "E normal ce face Maria Şarapova"

Mihaela Buzărnescu, a doua "rachetă" a României în clasamentul WTA: "E normal ce face Maria Şarapova"

Mihaela Buzărnescu (32 WTA), a doua "rachetă" a României în clasamentul WTA, a dezvăluit pentru ProSport impresiile cu care a rămas din turneul de la Madrid, unde duminică s-a duelat cu Maria Şarapova (4-6, 1-6 în primul tur). Nemulţumită că organizatorii au programat-o prea devreme, în condiţiile în care sâmbătă disputase finala de la Praga, "Miki" a povestit pentru ProSport culisele situaţiei incomode cu care s-a confruntat la competiţia Premier Mandatory.

Surpriza neplăcută de care a avut parte Buzărnescu înaintea meciului cu Şarapova: "Mi s-a spus că voi intra pe teren cât mai târziu. Dar când am văzut programul..."

Mihaela a fost dezamăgită de faptul că, deşi organizatorii i-au promis că va evolua cât mai târziu, ea a trebuit să intre pe teren în al treilea meci al zilei de duminică. Situaţia a iritat-o pe bucureşteancă, mai ales că pentru Petra Kvitova, oponenta ei de sâmbătă, s-a găsit înţelegere, cehoaica jucand în sesiunea de seară, mai exact în a 5-a partidă. Buzărnescu s-a putut odihni prea puţin din cauză că în urmă cu 24 de ore jucase la Praga, aşa că i-a cerut explicaţii unui oficial al turneului din Madrid. Iată ce răspuns a primit:

"Mi s-a spus că meciul cu Şarapova va fi programat mai târziu. Dar seara, când am ajuns la Madrid, am văzut ordinea de joc şi am sunat persoana care se ocupa de program. Mi s-a explicat că decizia s-a luat pe baza mai multor motive, şi pentru că ea s-a aflat pe locul 1 şi e câştigătoare de Mare Şlem. Din cauza televiziunilor, nu s-a putut juca mai târziu, asta ar fi fost dorinţa celor care au transmis meciul. Mai târziu de meciul 3 nu s-a putut. Am fost puţin dezamăgită, dar în acelaşi timp a trebuit să accept, pentru că şi celelalte fete care au jucat sâmbătă la Praga şi Rabat au intrat duminică la Madrid. Din păcate, eu sunt singura care a pierdut", a povestit sportiva în vârstă de 30 de ani.

Mihaela a lăsat emoţiile deoparte în faţa Mariei: "Am intrat hotărâtă pe teren şi am simţit că suntem de nivel apropiat"

Buzărnescu nu a avut de ales şi a intrat pe arena "Arantxa Sanchez" la ora stabilită, iar lipsa resurselor fizice nu s-a simţit în setul inaugural. Românca s-a ţinut tare în faţa Şarapovei, dar regretă că a avut ghinion într-un moment cheie: "Am fost aproape de ea în primul set şi mi-a părut tare rău că la 4-5 nu am reuşit să îmi ţin serviciul, ea a avut câteva mingi pe tuşă, iar eu am dat la un centimetru afară. Deci se putea mai bine, revenisem frumos de la 2-5. Dar ea a jucat solid. Serviciul i-a funcţionat bine, mi-a fost greu.

Pot spune că am jucat mult mai bine decât la Shenzhen (n.r. - Buzărnescu a cedat cu 6-3 6-0 contra Şarapovei). Dar ea s-a mişcat neaşteptat de bine pe zgură. Serviciul, în primul rând, i-a mers foarte bine. Spre deosebire de meciul de la Shenzhen, în care am avut foarte mari emoţii, acum am intrat hotărâtă pe teren şi am simţit că suntem de nivel apropiat. Nu mi-am spus în niciun moment: 'Vai, este Şarapova! Nu am nicio şansă'. Cred că ea va avea rezultate bune săptămâna asta", a spus Buzărnescu despre confuntarea cu Şarapova.

Multe jucătoarea au fost iritate de-a lungul timpului de comportamentul Mariei Şarapova, dar mai ales de strigătele marcă înregistrată pe care rusoaica le eliberează după ce loveşte mingea. Mihaela are însă o reacţie plină de fair-play la adresa Mariei: "Mie mi se pare normal ce face ea, fiecare jucătoare se bucură în felul ei şi trebuie acceptat acest lucru. Pe mine chiar nu mă deranjează dacă strigă atunci când loveşte sau dacă se încurajează la anumite mingi. Nu m-a deranjat în niciun fel. Şi eu la rându-mi m-am exteriorizat aşa cum am simţit. Nici nu m-am gândit vreo clipă la aşa ceva. Eu eram în lumea mea", ne-a mai declarat, râzând, noua senzaţie a tenisului românesc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici