Mihaela Buzărnescu e pe tabloul principal la Roland Garros, din postura de lucky loser. România are 7 jucătoare în primul tur

Mihaela Buzărnescu a fost acceptată ca lucky loser pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Paris, după ce iniţial a pierdut în ultimul tur al calificărilor. România va avea astfel 7 jucătoare în primul tur la Roland Garros.

309 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu e pe tabloul principal la Roland Garros, din postura de lucky loser. România are 7 jucătoare în primul tur

Mihaela Buzărnescu (118 WTA) a fost învinsă categoric în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros, scor 1-6, 3-6 de către suedeza Mirjam Bkorklund (150 WTA), însă norocul i-a surâs la tragerea la sorţi a lucky loser-ilor, la care au luat parte cele cinci sportive învinse în ultimul tur al calificărilor.

Organizatorii turneului au informat vineri seara că românca va avea un loc pe tabloul principal ca lucky loser şi o va întâlni în primul tur pe americana Madison Brengle (58 WTA).

România este astfel reprezentată pe tabloul principal la Roland Garros 2022 de 7 jucătoare.

Au fost acceptate direct Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse şi Ana Bogdan, iar Irina Bara a reuşit să obţină un loc, venind din calificări.

Simona Halep va debuta contra croatei Ana Konjuh (66 WTA), Cîrstea o va întâlni pe germana Tatiana Maria (107 WTA), Begu pe italianca Jasmine Paolini (57 WTA), în timp ce Ruse va juca cu belgiana Elise Mertens (33 WTA).

Nu în ultimul rând, Ana Bogdan va avea o sarcină dificilă în faţa belarusei Victoria Azarenka (15 WTA), iar Irina Bara va încerca să treacă de Yulia Putintseva (37 WTA).

În calificări au mai evoluat româncele Gabriela Lee şi Alexandra Ignatik – învinse în runda inaugurală.

Pentru prezenţa pe tabloul principal de la Roland Garros 2022 cele 7 sportive vor fi recompensate cu 60.000 de euro şi 10 puncte WTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici