Mihai Covaliu: Ne dorim medalii la Jocurile Olimpice din 2016

Antrenorul lotului naţional de sabie al României, Mihai Covaliu, a declarat, marţi, la Iaşi, cu ocazia prezenţei "Caravanei Campionilor", că îşi doreşte medalii cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice din 2016.

83 afișări
Imaginea articolului Mihai Covaliu: Ne dorim medalii la Jocurile Olimpice din 2016

Mihai Covaliu: Ne dorim medalii la Jocurile Olimpice din 2016 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îmi doresc ca toţii elevii mei să aibă rezultate mai bune decât am avut eu. Eu cred că orice este posibil cu multă muncă şi dăruire. Ne dorim medalii cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice din 2016! Din echipa de la Londra a rămas doar Dolniceanu, dar eu sunt optimist", a spus Covaliu.

Fostul campion a precizat că prin această "caravană" se doreşte popularizarea unui sport care a adus multe medalii la cele mai importante competiţii: "Scrima este un sport pe care vrem să-l promovăm şi cum altfel decât prezentându-i pe marii noştri campioni. La Iaşi, este un centru puternic ce a dat de-a lungul timpului multe valori ce au reprezentat România la întrecerile internaţionale".

În cadrul aceluiaşi eveniment, Tiberiu Dolniceanu a menţionat că îşi doreşte cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice din 2016: "Eu îmi propun ca la Jocurile Olimpice din 2016 să urc pe podium. Şansele sunt destul de mari. Urmează să înceapă calificările, iar eu sunt optimist. La echipe, din formula de la Londra am rămas doar eu, dar am câţiva colegi tineri, care pot progresa mult. Nu mă consider un lider al noii generaţii, dar pot spune că îi încurajez mereu pe mai tinerii mei colegi şi le împărtăşesc din experienţa mea".

La "Caravana Campionilor" de la Iaşi au participat pe lângă Mihai Covaliu, ieşenii Tiberiu Dolniceanu, Mihai Zalomir şi Alexandru Sireteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici