Miodrag Belodedici: Să dea Dumnezeu să întâlnim Grecia şi să ne calificăm la Mondiale!

Miodrag Belodedici, director al centrelor de juniori în cadrul FRF, a declarat, vineri, că echipa naţională are şanse să ajungă la Cupa Mondială dacă va întâlni Grecia sau Ucraina la baraj.

200 afișări
Imaginea articolului Miodrag Belodedici: Să dea Dumnezeu să întâlnim Grecia şi să ne calificăm la Mondiale!

Miodrag Belodedici (Imagine: Alexandru Mihăescu/Mediafax Foto)

"Toată lumea văd că vrea să întâlnim Grecia la baraj, atunci să dea Dumnezeu să întâlnim Greci şi să ne calificăm la Mondiale! Sincer, şi eu aş vrea Grecia sau Ucraina deoarece cred că ar fi nişte dispute cu echipe la îndemâna noastră. Eu cred că Portugalia rămâne o forţă fotbalistică şi cu siguranţă se va califica la Mondiale. Şi croaţii au o echipă foarte bună, cu mulţi jucători care evoluează în campionatele mari. Dacă vom întâlni Portugalia sau Croaţia, atunci ne va fi greu să ne calificăm", a spus Miodrag Belodedici.

Fostul component al Generaţiei de Aur, prezent la Iaşi cu ocazia lansării Filialei Moldova, din cadrul Fan Club Echipa Naţională de Fotbal, a mai spus că principala cauză pentru regresul fotbalului românesc este lipsa de investiţii în copii şi juniori: "Am ajuns să ne temem de fiecare echipă pe care o întâlnim. Înainte nu era aşa ceva! S-a ajuns aici deoarece nu s-a investit în viitor, în formarea de jucători care să vină din urmă. Sunt câteva excepţii, mă refer la şcolile private de fotbal, dar e prea puţin".

Referitor la şansele Stelei de a se califica mai departe, Belodedici a menţionat că steliştii pot ajunge în primăvara europeană: "Steaua este echipa mea de suflet şi eu sunt convins că poate ajunge în primăvara europeană. Basel a învins pe Chelsea, dar cred că «roş-albaştrii» au forţa de a merge mai departe în Liga Europa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici