Mircea Angelescu a încetat din viaţă

Fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi Ministru al Sportului, Mircea Angelescu, a murit în cursul nopţii de luni spre marţi la vârsta de 71 de ani, informează site-ul oficial al FRF.

367 afișări
Imaginea articolului Mircea Angelescu a încetat din viaţă

Mircea Angelescu a încetat din viaţă (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Trupul neînsufleţit al lui Mircea Angelescu va fi depus, miercuri la prânz, la capela cimitirului Sf.Vineri din Bucureşti, înmormântarea urmând să aibă loc, joi, în jurul prânzului.

Născut în anul 1938, Angelescu a practicat atletismul, fiind, printre altele, campion naţional de juniori. El este considerat unul dintre cei mai importanţi conducători din istoria fotbalului românesc.

De profesie inginer constructor, conferenţiar universitar, Mircea Angelescu a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (1967-1968, 1975-1978 şi 1981-1986), preşedintele FRF (1969-1975 şi 1986-1989), primul preşedinte al LPF (1992-1996) şi ministrul sportului (1990), fiind, totodată, preşedinte de onoare al FRF.

Ca semn de recunoaştere a meritelor pe care le-a avut în ceea ce priveşte buna desfăşurare a activităţii fotbalistice din România, Mircea Angelescu a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu două barete (2004) şi cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici