Mircea Lucescu, despre handbalistele campioane: A fost construită o echipă cu multă inteligenţă

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost prezent, duminică, la Ploieşti, la meciul Petrolul - FC Botoşani, dar a urmărit şi finala Campionatului Mondial de handbal feminin "under 18" şi a afirmat că reprezentativa României a fost construită cu foarte mare inteligenţă.

134 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu, despre handbalistele campioane: A fost construită o echipă cu multă inteligenţă

Mircea Lucescu, despre handbalistele campioane: A fost construită o echipă cu multă inteligenţă (Imagine: Adrian Piclisan/ Mediafax Foto)

"Cu un ochi m-am uitat la ei şi cu doi ochi la echipa de fete. Cred că a fost construită o echipă cu foarte multă inteligenţă. Cei care au făcut acest lucru s-au bazat pe cluburile sportive şcolare, în vreme ce la fotbal s-a făcut tot posibilul ca ele să fie desfiinţate. Aceste centre sunt locurile unde se poate crea baza pentru sportul de performanţă. Este o problemă socială, educativă. Investitorii dau cât pot sau deloc. Trebuie construite academii, dar nimeni nu vrea să construiască şi să piardă bani. Fotbalul românesc trebuie aşezat pe altă bază. Mă uitam şi azi (n.r. - duminică), trei jucători români în teren, ceea ce nu este normal", a declarat Lucescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Lucescu a asistat alături de nepotul său, Matei, la partida Petrolului - FC Botoşani, scor 4-1, precizând că echipa antrenată de fiul său, Răzvan, s-a menajat în repriza a doua. "A fost foarte cald, ceea ce a influenţat ritmul jocului. Cred că meciul a fost plăcut, mai ales pentru suporterii ploieşteni. Petrolul n-a mai insistat în repriza a doua, probabil jucătorii s-au gândit la meciul care urmează. Va fi foarte greu la Plzen, Viktoria are multă experienţă internaţională, a întâlnit echipe puternice, dar în fotbal totul este posibil. Sunt convins că, dacă rămânea 1-0, Petrolul avea şanse mari de calificare. La 1-1, e mai greu, trebuie să marcheze şi să nu primească. Plzen este la un nivel la care Petrolul încă nu a ajuns, echipa este susţinută consistent de către municipalitate. Mutu poate fi un jucător foarte important în retur, mi-a plăcut atât cât a vrut să joace. În repriza a doua cred că s-a gândit la meciul de la Plzen şi a făcut efortul pe jumătate. Este un jucător care ştie ce să facă cu mingea. Are experianţă şi performanţe pe care alţii nu le au. El trebuie să fie jucătorul numărul unu, să-i stimuleze pe ceilalţi", a spus tehnicianul.

Echipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Formaţia Petrolul Ploieşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (3-1), echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a doua a Ligii I. Joi, ploieştenii joacă în deplasare cu echipa cehă Viktoria Plzen, pentru un loc în play-off-ul Ligii Europa, după ce au remizat în tur, scor 1-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici