Mircea Lucescu: Este ultimul an la Şahtior Doneţk

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi, că sezonul care va începe în această toamnă este ultimul pe care îl va petrece la formaţia din Ucraina.

322 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Este ultimul an la Şahtior Doneţk

Mircea Lucescu: Este ultimul an la Şahtior Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prelungirea cu Şahtior am semnat-o anul trecut, nu acum. Am făcut atunci acest lucru pentru a da un semnal jucătorilor, mai ales brazilienilor, să le arăt că eu cred în echipă, cred în performanţă. Anul trecut, la 15 iunie, preşedintele mi-a propus să prelungim contractul şi am acceptat. Acum pot spune că e ultimul an de contract la Şahtior. Nu e în caracterul meu să abandonez o situaţie delicată, nefavorabilă pentru marea performanţă. Sunt şi alte aspecte, mai sunt şi obligaţiile morale, faţă de public, faţă de preşedinte. Nu pot să spun dacă este ultimul an de antrenorat, vom vedea", a afirmat Lucescu la Dolce Sport.

Tehnicianul român a spus că şi-ar dori să-l transfere la Şahtior pe mijlocaşul Eric Bicfalvi de la Volin Luţk. "Bicfalvi e foarte bun. Poate juca pe mai multe poziţii. Poate juca la mijloc, dar şi în atac şi stă foarte bine fizic. Eu mi l-aş dori foarte mult la Şahtior. Să vedem dacă se poate. El joacă într-o zonă în care noi avem mulţi brazilieni tineri. Eu am vorbit cu Bicfalvi, e un băiat foarte inteligent", a precizat Lucescu.

Mircea Lucescu consideră că fundaşul stânga Alexandru Vlad (Dnepr Dnepropetrovsk) este mai bun decât jucătorul formaţiei PAOK Salonic, Răzvan Raţ: "E peste nivelul lui Raţ, la acest moment. Dar aceşti jucători trebuie urmăriţi".

Lucescu a declarat că lui Mirel Rădoi nu îi va fi uşor la Steaua, considerând că fotbalistul ar fi trebuit să înceapă careiera de antrenor la o echipă mai mică. "E greu să debutezi ca antrenor la o echipă mare. Sunt oameni care pot face asta, alţii nu. Rădoi trebuie să aibă multă susţinere. Poate că pentru el ar fi fost mai simplu să fie mai întâi la o echipă mai mică. La Dinamo Kiev nu e Rebrov antrenor. E un spaniol care conduce totul, iar Rebrov e ca imagine mai mult. Şi la Luis Enrique e la fel. Sunt alţii cu care se consultă. Nu cred că Rădoi mai putea fi un jucător la nivelul Stelei. Mai ales că el a stat departe de fotbalul românesc. Acum ar fi imposibil să fie antrenor-jucător", a spus tehnicianul român.

Mircea Lucescu, care va împlini 70 de ani în luna iulie, se află la Şahtior Doneţk din 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici