Mircea Lucescu: Jucăm bine, practicăm un fotbal încântător şi avem rezultate bune

Antrenorul român al echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, după victoria obţinută, marţi, pe terenul grupării sârbe Partizan Belgrad, scor 3-0, în Liga Campionilor, că formaţia sa joacă bine şi practică un fotbal încântător, informează site-ul oficial al clubului ucrainean.

21 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Jucăm bine, practicăm un fotbal încântător şi avem rezultate bune

Mircea Lucescu: Jucăm bine, practicăm un fotbal încântător şi avem rezultate bune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prima repriză a fost foarte grea. Partizan a făcut presing, dar noi am pregătit jocul în ideea de a ţine mult mingea, pentru ca adversarul să obosească alergând după ea. În partea a doua ne-am făcut jocul caracteristic, iar diferenţa de calitate dintre jucătorii celor două echipe s-a reflectat în final. Am meritat victoria, pentru că am fost mai puternici decât adversarii. Jucăm bine, practicăm un fotbal încântător şi avem rezultate bune. Urmează un meci foarte interesant cu Braga. Sunt convins că vom avea tribunele pline şi că vom simţi suportul publicului", a spus Lucescu.

Tehnicianul nu s-a arătat surprins de victoria formaţiei portugheze Sporting Braga asupra echipei engleze Arsenal Londra, scor 2-0, în celălalt joc al grupei: "Când i-am analizat pe portughezi, înainte de a juca împotriva lor, am văzut partidele cu FC Sevilla, am observat că au fotbalişti de calitate şi că ne va fi greu contra lor. În plus, echipele din Anglia nu au jucat prea bine în Portugalia. Arsenal era considerată de toată lumea favorita grupei, dar s-a demonstrat că lucrurile nu sunt atât de simple".

Lucescu a mai afirmat că rezultatele echipei sale nu se datorează doar investiţiilor. "Nu cred că rezultatele de pe teren sunt datorate numai investiţiilor făcute în ultimii 15 ani. Multe cluburi investesc enorm şi nu reuşesc nimic. Munca preşedintelui şi a celorlalte structuri din cadrul clubului contează cel mai mult. Unii spun că avem prea puţini jucători crescuţi de club, dar avem tineri pe care îi aducem când au 18 ani, iar după doi ani sunt pregătiţi să joace la cel mai înalt nivel. Echipa intră pe teren fără teamă, indiferent de numele adversarului", a explicat Lucescu.

Formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi cu fundaşul Răzvan Raţ integralist, a învins, scor 3-0, marţi, în deplasare, echipa sârbă Partizan Belgrad, în etapa a cincea a grupei H a Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici