Mircea Lucescu neagă faptul că ar fi afirmat despre Mutu că nu şi-a apărat corect şansele cu Serbia

Tehnicianul Mircea Lucescu a negat, miercuri, la Sport.ro, acuzaţiile formulate la adresa sa de fostul impresar Ioan Becali, potrivit cărora antrenorul ar fi afirmat faptul că atacantul Adrian Mutu nu şi-ar fi apărat corect şansele în meciul Serbia - România, scor 5-0, din preliminariile CM 2010.

17 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu neagă faptul că ar fi afirmat despre Mutu că nu şi-a apărat corect şansele cu Serbia

Mircea Lucescu neagă faptul că ar fi afirmat despre Mutu că nu şi-a apărat corect şansele cu Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă staţi să-l ascultaţi pe Giovanni Becali... S-a dorit să se creeze o stare de spirit negativă înaintea meciurilor echipei naţionale. De ce se discută acum, înaintea meciului cu Bosnia, şi nu în urmă cu un an? Pot să interpretez că cineva vrea să destabilizeze echipa naţională. În toată această perioadă, eu nu am făcut altceva decât să-l apăr pe Mutu. Este absurd ce s-a putut spune. Poate s-a interpretat, că am spus după meciul cu Serbia că nu este posibil ca la ce reprezenta el pentru echipa naţională să aibă o asemenea evoluţie. Pentru că a jucat foarte slab. Dar Mutu şi-a ispăşit toate păcatele faţă de echipa naţională, prin evoluţiile sale de la Florenţa. Eu cred că va juca foarte bine până la 37 de ani. Cine e Giovanni Becali ca să facă astfel de aprecieri?", a spus Lucescu la Sport.ro.

Atacantul Adrian Mutu nu mai fusese convocat la echipa naţională din 10 octombrie 2009, de la înfrângerea cu Serbia, scor 0-5, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. După acea partidă, atacantul a părăsit cantonamentul naţionalei fără să-l anunţe pe selecţioner şi a petrecut la Novi Sad, alături de patronul echipei Vojvodina, Ratko Buturovici.

Răzvan Lucescu a hotărât atunci să nu-l mai cheme la prima reprezentativă, dar a revenit asupra deciziei pentru meciurile cu Bosnia-Herţegovina şi Luxemburg.

Mutu a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a avut o discuţie "ca de la bărbat la bărbat" cu selecţionerul Răzvan Lucescu şi a subliniat că şi-a cerut scuze, dar că nu este interesat de ce ar fi afirmat Mircea Lucescu.

"Am vorbit cu Răzvan, a fost o discuţie constructivă, am vorbit mai mult despre ce trebuie să facem în continuare decât despre ce s-a întâmplat, lucrurile aparţin trecutului. Mi-am cerut scuze, mi-am cerut iertare, la băieţi, la staful tehnic, la cei prezenţi la Belgrad. Am înţeles ce l-a deranjat pe Răzvan şi aşa am considerat. Fiecare poate să creadă ce vrea, eu voi încerca să arăt pe teren că am o altă atitudine. Am vorbit cu Răzvan chiar din prima zi, oricum nu am fost acuzat de blat de Răzvan. Cu Mircea Lucescu eu nu am treabă, el este la Doneţk şi alţi oameni din fotbal pot să spună acest lucru. Pe mine mă intersează dacă spune asta Răzvan, pentru că el este antrenorul meu", a spus Răzvan Lucescu.

România va întâlni, la 26 martie, în deplasare, formaţia Bosniei-Herţegovia, iar la 29 martie, echipa Luxemburgului, în Grupa D a preliminariilor Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici