Mircea Sandu: Burleanu va urma la DNA, a adus prejudicii de un milion de euro fotbalului românesc

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că actualul conducător al federaţiei, Răzvan Burleanu, va ajunge la DNA deoarece a adus prejudicii financiare imense fotbalului românesc, reziliind contractul lui Piţurcă fără a solicita despăgubiri aşa cum era stipulat.

181 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Burleanu va urma la DNA, a adus prejudicii de un milion de euro fotbalului românesc

Mircea Sandu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt un om care sunt de 50 de ani în fotbal şi o lepădătură şi impostor mai mare decât ăsta nu am văzut de când mama m-a făcut. Această lătură apreciază rezultatele cui? Piţurcă, Răducioiu, Gâlcă. Cine i-a angajat pe aceşti oameni? Sandu Mircea. Şi aceşti antrenori şi-au făcut treaba, au calificat echipele, Piţurcă a rezolvat o treime din calificare. El pe cine a angajat? Pe CV. Aşa se numesc antrenorii lui, CV. Să-mi văd de treaba mea şi de drumurile mele la DNA? Eu îi spun următorul lucru: bă impostorule, mai e puţin şi îngropi fotbalul românesc. E adevărat că am fost citat la DNA. Şi am fost la DNA. Dar el va urma la DNA pentru că a adus prejudicii imense financiare fotbalului românesc făcând un abuz incomensurabil în serviciu, reziliind fără acordul Comitetului Executiv contractul lui Piţurcă", a spus Sandu.

Mircea Sandu a precizat că în contract existau clauze financiare reciproce, fie pentru federaţie dacă îl demitea, fie pentru Piţurcă dacă pleca. "Constat şi aud că a încheiat conturile acest contract pe cale amiabilă de comun acord. Trebuie văzut cine a luat banii. Mai spune că atunci când i-a cerut 700.000 lui Piţurcă s-a creat o situaţie neproductivă - această limbă de lemn pe care o are impostorul - la echipa naţională şi a cauzat unităţii şi stabilităţii echipei naţionale. Că a evitat să ia bani sau să nu ştiu ce cu Piţurcă pentru ca jucătorii să fie concentraţi la cel mai înalt nivel. A prejudiciat federaţia cu mai bine de un milion fără ca persoanele care conduc fotbalul, adică cei din Comitetul Executiv, să fie consultate şi să aibă o hotărâre. Deci DNA-ul va fi pe el", a adăugat fostul preşedinte al FRF.

Sandu şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa faptului că noul selecţioner va fi anunţat până la finalul săptămânii viitoare. "Mergând mai departe, e o mare greşeală şi nenorocire când vii şi spui că nu ai soluţie. Şi cu toate astea îl împingi pe cel prezent cu rezultate bune, îl împingi să plece. Păi dacă tu anunţi selecţionerul la sfârşitul săptămânii celeilalte, adică undeva pe 30, aproape de 30 octombrie, în condiţiile astea cine convoacă jucătorii? Pentru că există termene clare la FIFA şi UEFA de anunţare a jucătorilor convocaţi. Cine îi contactează, cine se ocupă de toate celelalte detalii? Pentru că acest impostor bolşevic care a terminat Ştefan Gheorghiu nu ştie. Nu ştie şi trebuie să plece urgent de acolo pentru a nu distruge tot ce am lăsat noi în urmă, bune şi rele", a declarat Mircea Sandu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a atacat, vineri, în termeni duri pe Mircea Sandu, despre care a afirmat că prin declaraţiile sale nu face decât "să semene discordie şi otravă" şi l-a sfătuit să îşi vadă de drumurile sale la DNA.

"E un moment important în fotbalul românesc (n.r. - plecarea selecţionerului Victor Piţurcă) pe care unii oameni, precum Mircea Sandu, se grăbesc să îl afecteze, se grăbesc să semene discordie şi otravă. Îl sfătuiesc pe Mircea Sandu să îşi vadă de treburile domniei sale şi de drumurile pe care le are la DNA. Şi să fie mult mai atent la temele pe care trebuie să şi le facă atunci când este invitat să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor. Domnul Mircea Sandu să ne lase puţin în pace pentru că avem treabă şi o facem bine. Nu ne ating lăturile dumnealui pe care le aruncă în strada mare. Face asta probabil din lipsă de ocupaţie. E un personaj care şi-a tras prime de necalificare pe seama dramei unei naţiuni", a afirmat Burleanu în conferinţa de presă organizată împreună cu fostul selecţioner Victor Piţurcă.

Mircea Sandu a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Victor Piţurcă a fost forţat să plece de la echipa naţională de către conducerea federaţiei, precizând că prin acest lucru Răzvan Burleanu "lezează interesul naţional".

"Sunt stupefiat că un antrenor care nu a pierdut niciun meci în preliminarii şi a dus echipa pe locul 23 sau 21 în ultimele 4-5 luni este forţat de conducerea federaţiei să solicite rezilierea contractului. Sunt anumite interese ale celor care conduc acum Federaţia Română de Fotbal. Nu poţi să schimbi aşa un antrenor. Dacă Ranieri nu a fost schimbat de greci, care are doar un punct din 9, iar Piţurcă e forţat să plece, deşi are 7 din 9, e clar că sunt interese. Aici se fac anumite jocuri care lezează interesul naţional. Eu mă întreb cum s-a reziliat acest contract, când domnul Burleanu este plecat, şi pe banii cui, în timpul serviciului, în Muntenegru, unde sunt alegeri sau calendar pentru minifotbal? Deci în ziua în care se anunţă rezilierea contractului selecţionerului, preşedintele e plecat. Cu cine a vorbit Piţurcă? Iar dacă Burleanu e plecat, Chivorchian şi-a luat concediu. El e plecat cu minifotbalul, a rămas aşa cum am spus, a fost minicandidat, acum e minipreşedinte ocupat cu minifotbal, care nu e înregistrat pe nicăieri. Cred că ar fi bine dacă ar spune cine i-a plătit avionul şi toate celelalte", afirma, joi, Mircea Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici