Mircea Sandu: Eu sunt preşedintele în exerciţiu al FRF, dar nu mai vreau această funcţie

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că până la 23 iunie ocupă funcţia de preşedinte al federaţiei, putând oricând să se ocupe de atribuţiunile lui Răzvan Burleanu, dar a precizat că nu mai este interesat de acest post.

226 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Eu sunt preşedintele în exerciţiu al FRF, dar nu mai vreau această funcţie

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"De două luni nu am ieşit nicăieri, mi-am văzut de nepoţii mei. Dar acum, dacă încep să mă calce pe coadă, e periculos pentru ei. Cum să nu fie o problemă nevalidarea? Vedeţi ce atribuţii are el? Lasaţi-mă cu Răzvan Burleanu, vorbiţi-i de nume mari, el nu reprezintă nimic în fotbalul românesc. Nu mă pasionează subiectul Burleanu. Ceea ce declară ei în presă este o încercare de a mă discredita, dar e greu să mă discrediteze ei pe mine. Eu sunt azi preşedintele în exerciţiu al federaţiei şi el declară peste tot că îmi doresc să fiu preşedinte. Sunt preşedinte, dar nu mai vreau. Până pe 23 iunie sunt preşedintele în exerciţiu, nu mi-am dat demisia, nu am fost demis. Deci dacă vreau mâine mă duc în birou şi mă ocup de activităţuile de acolo, dar nu mai vreau. Să fie bine înţeles pentru toată lumea. Eu dacă mă apuc, nu le mai dau drumul din mână. Deci nu mai îmi pronunţaţi numele domnilor din administraţie. Nu am nevoie de niciun fel de reclamă", a declarat Sandu, la Sport.ro.

Referitor la declaraţiile lui Răzvan Burleanu, conform cărora Adunarea Generală ar putea lua în discuţie o rezilerea a contractului lui Sandu, preşedintele de onoare a spus că noua conducere a federaţiei încearcă să facă trafic de influenţă pe lângă un membru afiliat pentru a solicita acest lucru în AG din 28 iunie: "Ne apucăm să facem trafic de influenţă pe la Suceava? Adică să-i punem pe ăia, să punem întrebări legate de preşedintele de onoare. Adunarea Genearlă are atribuţii de a vota sau nu preşedintele de onoare. S-a votat şi cu asta basta. În loc să îşi vadă de treaba lor de administrare a federaţiei, pentru că mai mult de 40 de zile au fost plecaţi, se plimbă şi îl atacă pe preşedintele de onoare, care are şi el acolo merite în fotbalul românesc. Nu se poate rezilia contractul meu. Nu are nicio legătură Adunarea Generală cu contractul semnat de mine cu Comitetul Executiv al federaţiei. Nu o să se rezilieze niciun contract, nu vă faceţi probleme. Prin declaraţiile pe care le face Burleanu imaginea fotbalului nostru este deplorabilă".

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, într-un interviu pentru Prosport, că membrii afiliaţi îşi vor exprima opinia în şedinţa Adunării Generale din 28 iunie, vizavi de beneficiile contractului lui Mircea Sandu, în calitate de preşedinte de onoare. "E decizia membrilor afiliaţi, care trebuie să se pronunţe dacă toate facilităţile financiare pe care domnul Mircea Sandu le-a primit prin acel contract, pe sub masă, ca să spunem aşa, sunt în regulă sau nu. Pentru că ce s-a întâmplat atunci este un lucru total nelalocul lui. Membrii afiliaţi au votat un preşedinte de onoare, nicidecum facilităţi financiare viagere. Federaţia Română de Fotbal nu îşi permite asemenea cheltuieli", a afirmat Burleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici