Mirel Rădoi: Ianis Hagi e un număr 10 cum puţini sunt în Europa în momentul acesta

Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei sub 21 de ani a României, a vorbit în termeni laudativi despre Ianis Hagi. Îi consideră unul dintre cei mai buni decari din Europa şi este convins că va ajunge să facă performanţe la cluburi importante, aşa cum a făcut şi tatăl său.

151 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi: Ianis Hagi e un număr 10 cum puţini sunt în Europa în momentul acesta

Mirel Rădoi: Ianis Hagi e un număr 10 cum puţini sunt în Europa în momentul acesta

Deşi este continuare apt pentru a juca la naţionala de tineret, Mirel Rădoi nu se mai poate baza pe Ianis Hagi. Mijlocaşul este convocat la fiecare acţiune a naţionalei mari de către selecţionerul Cosmin Contra. "Noi oricând îl aşteptăm la naţionala de tineret, e în continuare selecţionabil. Eu pe Ianis îl văd tipul de jucător care, indiferent dacă a început meciul şi a greşit toate pasele, e jucătorul care are nevoie de continuitate.

În momentul când va juca 3, 4, 5 partide, indiferent cum le va juca, dar să le înceapă şi să le termine, Ianis va fi un jucător care va avea ori pase decisive, ori goluri din acţiune, ori şuturi, lovituri libere. Poate destabiliza apărarea adversă", a precizat Mirel Rădoi la Digi Sport, care îl compară pe Ianis Hagi cu Constantin Budescu:

"Ianis nu e genul de jucător care, în momentul când are mingea, ca Budescu, pasează acolo. Nu, e imprevizibul. Au calitatea asta cei doi. Şi Nistor. Nu au nişte şabloane. Pentru mine, Ianis Hagi e un număr 10 cum puţini vezi în Europa în momentul ăsta.

La un sistem 4-2-3-1, cu Ianis în spatele atacantului, mi se pare genial. Aici intervine antrenroul (n.r.: când echipa nu are rezultate). Eu, indiferent de situaţia din teren, la orice meci aş începe cu Ianis titular." .
Ianis Hagi a fost fost antrenat de Mirel Rădoi la Campionatul European U21, din vara acestui an, când naţionala noastră a ajuns până în semifinalele competiţiei. În total, pentru echipa de tineret, mijlocaşul a prins 16 meciuri şi a marcat de 4 ori. Pentru naţionala de seniori, Hagi jr. are 4 partide.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici