Mirel Rădoi ar putea fi noul selecţioner al României

FRF nu a dat informaţii vitale cu privire la numirea următorului selecţioner al României, dar din datele apărute în presă luni, acesta va fi Mirel Rădoi. Totodată, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat luni, că Rădoi este propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al României. Marţi, 26 noiembrie, Comitetul Executiv al FRF va discuta varianta propusă şi va lua o decizie.

601 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi ar putea fi noul selecţioner al României

Mirel Rădoi, noul selecţioner al României

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, pare să s-a oprit asupra omului care a reuşit performanţe importante cu România U21. Potrivit site-urilor prosport.ro şi digisport.ro, Rădoi este/a fost principala ţintă a FRF, iar oamenii care formează Comitetul Executiv vor da „undă verde” propunerii lui Răzvan Burleanu. Alegerea este una bună, susţin mai muţi oameni importanţi din fotbal. Recent, Gică Hagi şi Victor Piţurcă s-au declarat optimişti cu privire la eventuala numire.

„Acum eu zic că echipa naţională are antrenor, aşa cred eu. Cred că Mirel va fi. Aşa, ca opinie a mea, şi Mircea Lucescu ar fi ceva de nivel foarte înalt. Dar nu vreau să fac eu speculaţii. Mirel Rădoi. Cred că el e antrenorul. Eu i-aş zice să accepte, chiar dacă e un risc. Totdeauna e, cum şi eu am avut când am acceptat. Dar, câteodată, ca să câştigi trebuie să şi rişti.” , a spus Gică Hagi.

„Dacă va fi Mirel Rădoi, aşa cum eu observ şi cred că va fi un lucru bun, cred că putem avea şanse, fiindcă el a evaluat în cele mai mici detalii valoarea jucătorilor şi acest lucru contează foarte mult. Are stofă de selecţioner, s-a văzut. Are stofă. Acum trece la un alt nivel, nu va fi uşor, nu va fi simplu pentru el, pentru că toată lumea aşteaptă aceste meciuri ca şi cum el ar fi salvatorul. Toată lumea va fi dezamăgită dacă nu ne vom califica, dar trebuie înţeleasă treaba. Orice selecţioner va fi numit, trebuie să i se dea şansa şi în preliminariile viitoare.” , a precizat Victor Piţurcă.

Mirel Rădoi este selecţionerul naţionalei României U21 din august 2018. El a reuşit să ducă tineretul până în semifinalele Campionatului European din vară, unde a pierdut în faţa Germaniei.

Mirel Rădoi, propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al României

"Întrunită azi, 25 noiembrie, Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal a decis să îl propună pe Mirel Rădoi pentru postul de selecţioner al Echipei Naţionale.

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 şi 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani!

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să bifeze trei remize.

Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al reprezentativei României, Mirel Rădoi, va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul şedinţei de marţi, 26 noiembrie", este comunicatul emis pe frf.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici