Muntenegru a învins Serbia în semifinalele CE de handbal şi va întâlni Norvegia în finală. Finala olimpică de la Londra, reeditată

Echipele feminine ale Norvegiei şi Muntenegrului se vor duela în finala Campionatului European de handbal din Serbia, într-o reeditare a celei olimpice, după ce sâmbătă, la Belgrad, au eliminat Ungaria, respectiv Serbia.

345 afișări
Imaginea articolului Muntenegru a învins Serbia în semifinalele CE de handbal şi va întâlni Norvegia în finală. Finala olimpică de la Londra, reeditată

Muntenegru a învins Serbia în semifinalele CE de handbal şi va întâlni Norvegia în finală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prima semifinală a zilei, Norvegia a învins Ungaria, cu scorul de 30-19 (16-11), iar în cea de-a doua, Muntenegru a trecut de echipa ţării gazdă, Serbia, scor 27-26 (13-14).

Astfel, în finala Campionatului European se vor duela duminică, exact ca la Jocurile Olimpice de la Londra, formaţiile Norvegiei, campioană europeană, mondială şi olimpică en-titre, şi Muntenegrului, vicecampioana olimpică. În lotul Muntenegrului evoluează şi două componente ale campioanei României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Katarina Bulatovici şi Marija Jovanovici.

Tot sâmbătă, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, Danemarca a învins Rusia, cu scorul de 32-30.

Astfel, înaintea finalelor pentru medalii de duminică, clasamentul CE din Serbia este următorul: 5. Danemarca, 6. Rusia, 7. Germania, 8. Suedia, 9. Franţa, 10. România, 11. Spania, 12. Cehia, 13. Croaţia, 14. Ucraina, 15. Islanda. 16. Macedonia.

România a încheiat participarea la CE din Serbia joi, cu următoarele rezultate: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda şi 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminară D), 31-26 cu Spania, 19-25 cu Ungaria şi 23-25 cu Germania (grupa principală II).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici