Nadia Comăneci: Trebuie să vedem ce avem de făcut pe viitor şi nu să căutăm vinovaţi

Campioana olimpică de la Montreal, Nadia Comăneci, consideră că nu trebuie să căutăm responsabili pentru ratarea calificării echipei feminine de gimastică la Jocurile Olimpice de la Rio şi ar fi bine să demarăm un proiect viabil pentru redresarea acestui sport.

436 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Trebuie să vedem ce avem de făcut pe viitor şi nu să căutăm vinovaţi

Nadia Comăneci: Trebuie să vedem ce avem de făcut pe viitor şi nu să căutăm vinovaţi

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7, din 8 participante, turneul preolimpic şi este pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic.

"În primul rând, nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovaţi, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situaţia şi ar fi util să vedem ce avem de făcut de aici înainte, pentru că este foarte mult de muncă. Eu voi fi acolo, voi ţine steagul sus şi îi voi încuraja pe sportivii noştri, atâţi câţi vor fi. Trebuie să credem în noi şi în şansele noastre", a scris Nadia Comăneci pe contul său de Facebook.

Cu 216.569 de puncte, România a fost penultima în turneul de calificare de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru echipe merg la Jocurile Olimpice. Astfel. Brazilia cu 226.477 de puncte, Germania cu 223.977, Belgia , 221.438 şi Franţa cu 220.869 de puncte au obţinut biletele pentru competiţia ce va începe în august în Brazilia.

Pentru echipa României, antrenată de Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici