Negoiţă: I-am oferit lui Rednic aproape cât a cerut

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, miercuri, într-o cofnerinţă de presă, că a acceptat în mare parte condiţiile financiare solicitate de antrenorul Mircea Rednic pentru a prelua conducerea tehnică a echipei.

148 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: I-am oferit lui Rednic aproape cât a cerut

Ionuţ Negoiţă (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Am ajuns la o înţelegere cu domnul Rednic, care de mâine va fi antrenorul lui Dinamo. Nu cred că are nevoie de prezentări, are performanţe, vine un om cu experienţă. Vine un om care va fi un plus pentru proiectul care va urmă. Are tot suportul nostru. Domnul Rednic nu a venit din iarnă pentru că eu lucrez cu oameni care au experienţă în fotbal şi care au anumite responsabilităţi. Stabilim împreună nişte criterii de performanţă. Venirea domnului Dinu Gheorghe a venit şi cu această propunere. Am picat de comun acord că domnul Rednic e cel mai potrivit să preia echipa. Urmează o perioadă în care ne dorim performanţă, o creştere rapidă. Nu ne dorim însă un foc de paie. Locurile unu-doi este obiectivul domnului Rednic în următoarele sezoane. Ne dorim performanţă şi să rămânem cât mai mult timp sus. Am profitat de faptul că domnul Rednic e dinamovist, dar nici eu nu am fost zgârcit. A primit foarte aproape de cât a cerut. Vreau să existe un confort financiar şi logistic pentru ca sezonul următor să-l începem ca la carte, cu şanse mari să rămână o bună parte din lotul actual, ceea ce ar fi senzaţional. Dar depinde de fiecare în parte. Există un buget, dar vrem să fim realişti, să nu ajungem că multe cluburi care s-au închis sau sunt pe punctul de a se închide", a declarat Negoiţă.

Oficialul dinamovist i-a mulţumit fostului antrenor Flavius Stoican pentru munca depusă la Dinamo: "Vreau să-i mulţumesc lui Flavius pentru ce a făcut, au fost lucruri bune, şi foarte bune. Am avut o relaţie OK şi vom rămâne în continuare apropiaţi. ÎI urez succes în carieră de antrenor".

Antrenorul Mircea Rednic a precizat că în acest moment nu urmăreşte să aducă niciun jucător, dorind mai întâi să analizeze lotul actual. "Acum nu pot vorbi de lot, trebuie sa vorbesc cu fiecare în parte. E o perioadă bună pentru ei. Eu din exterior văd calitate în acest lot. Acum nu mă interesează niciun jucător. Cred că avem un lot bun, o să-i evaluez, voi sta de vorba cu ei. Eu am păţit-o, am văzut jucători buni, i-am luat, am plătit pentru ei, cum a fost cazul lui Ţucudean, l-am luat în Belgia, şi nici vorbă. De aia am venit, să-i evaluez. În aceste patru meciuri trebuie să le găsesc poiziţia ideală pentru a da randamentul maxim. Performanţa cere muncă, disciplină, respect. Sunt sigur că dacă vor face acest lucru ne vom înţelege. Îmi doresc foarte mult să reuşesc la Dinamo şi să ne luptăm la campionat", a declarat Rednic.

Tehnicianul îl va avea ca antrenor secund pe Iulian Mihăiescu şi a spus că managerul sportiv Ionel Dănciulescu va rămâne pe banca tehnică: "Mihăescu va ramâne secund, preparator fizic va fi Radu Vasilcan, iar ca antrenor cu portarii s-ar putea să preiau o opţiune de aici de la club. Dănciulescu va rămâne, e un nume, nu am venit să schimb, el era pe banca şi la ultimul meci".

Referitor la perioada petrcută la Petrolul Ploieşti, Rednic nu are ce să-şi reproşeze. "Nu cred că au ce să-mi reproşeze. Am venit intr-o perioadă delicată. Nu erau în insolvenţă, apoi a venit acea perioadă, toată lumea şi-ar fi dorit performanţe mai bune, dar important este că echipa a rămas pe locul trei".

Tehnicianul Mircea Rednic este noul antrenor al formaţiei Dinamo, după ce Flavius Stoican şi-a reziliat contractul, miercuri, de comun acord cu conducerea clubului.

De asemenea, Rednic şi-a reziliat, marţi, pe cale amiabilă, contractul cu gruparea FC Petrolul. Mircea Rednic, în vârstă de 53 de ani, a mai antrenat Dinamo în două mandate, în 2006-2007, când a cucerit ultimul titlu de campioană al echipei "alb-roşii", şi în 2008-2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici