Negoiţă s-a împăcat cu Borcea şi spune că pot colabora pentru binele echipei Dinamo

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă, că este dispus să treacă peste divergenţele pe care le-a avut cu fostul acţionar Cristian Borcea, considerând că pot colabora în interesul clubului.

146 afișări
Imaginea articolului Negoiţă s-a împăcat cu Borcea şi spune că pot colabora pentru binele echipei Dinamo

Negoiţă s-a împăcat cu Borcea şi spune că pot colabora pentru binele echipei Dinamo (Imagine: Ovidiu Micsik / MEdiafaxFoto)

"Până la urmă a fost ceva contradictoriu, de moment. Putem colabora atâta timp cât interesele noastre ajută clubul Dinamo. Nu am nicio problemă să trec peste ranchiună şi alte probleme de genul acesta", a declarat Negoiţă.

Întrebat dacă în viitor este posibil ca Borcea să revină în acţionariatul clubului, Negoiţă a spus că nu s-a pus problema: "Dar nu s-a pus problema. De unde aţi dedus că va fi combinaţia asta? E vorba de a face o echipă pentru Dinamo, acţionarii actuali şi alţi dinamovişti care vor binele lui Dinamo. Cine a zis că sunt eu acţionar? Se vorbeşte. Se vorbesc multe. Vom vedea pe viitor. Să avem răbdare. Ce pot promite este că voi face totul pentru a rezolva problemele lui Dinamo şi după să relansăm Dinamo".

Acţionarul dinamovist a promis încă o dată că problemele financiare cu care se confruntă clubul vor fi rezolvate: "Jucătorii au aceeaşi speranţă că banii vor veni, pentru că au şi ei nevoile lor, au cheltuielile lor şi e firesc să-i primească. Deocamdată trebuie să rezolvăm problema lui Dinamo. Nu este vorba despre o primă la meciul cu Rapid. Nu cred că se aşteaptă cineva. Pe viitor partea financiară va fi satisfăcătoare. Eu un moment mai greu penttru ambele echipe, dar cel puţin Dinamo, cu siguranţă, va reveni".

Ionuţ Negoiţă a plecat vineri împreună cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în Spania, unde vor asista la partida Real Madrid - FC Barcelona.

Cristian Borcea se află de mai multă vreme în conflict cu Ionuţ Negoiţă, cel care a preluat acţiunile pe care le deţinea la FC Dinamo. Negoiţă a afirmat în mai multe rânduri că gruparea "alb-roşie" a fost prejudiciată în perioada în care Borcea făcea parte din conducerea executivă a clubului. În replică, Borcea a afirmat că actualul acţionar al FC Dinamo nu vrea să investească la clubul bucureştean, catalogându-l pe Negoiţă drept "infractor" şi "papagal".

Conform cotidnianului ProSport, preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, ar fi tentat să renunţe la acţiunile pe care le deţine în cadrul clubului şi să se retragă, urmând ca Ionuţ Negoiţă să devină acţionar majoritar.

La finalul anului trecut, Ionuţ Negoiţă le-a propus celorlalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, un plan de redresare a clubului, prin care el să investească o sumă de bani mai mare, devenind în schimb acţionar majoritar la FC Dinamo.

Acţionarul Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo şi renunţă la cota sa de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo. Ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, deţin şi ei câte 30 la sută din acţiuni, în timp ce 10 procente aparţin FC Dinamo, adică vechea societate care a administrat clubul.

La începutul lunii august 2012, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici