Noul preşedinte al CIO renunţă la majoritatea activităţilor sale profesionale

Noul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat, miercuri, că va renunţa aproape la toate activităţile sale profesionale, cu excepţia uneia, considerată compatibilă cu noua sa funcţie.

119 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al CIO renunţă la majoritatea activităţilor sale profesionale

Noul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocat specializat în chestiuni comerciale, al cărui curriculum vitae cuprinde numeroase funcţii în cadrul mai multor societăţi germane şi foruri sportive, Bach va renunţa, luni, la postul de preşedinte al Comitetului Olimpic German (DOSB), pe care o ocupa din 2006.

"Voi demisiona şi de la conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie germano-arabă (GORFA). Voi renunţa la majoritatea activităţilor mele profesionale, aproape la toate activităţile din afara CIO", a spus Thomas Bach.

Bavarezul vrea însă să rămână preşedintele consiliului de supraveghere al Weinig, societate producătoare de maşini pentru prelucrarea lemnului, care are sediul în Tauberbischofsheim, oraşul în care Bach a crescut şi are un birou de avocatură. "Am o legătură emoţională şi o anumită responsabilitate faţă de angajaţi, care vor ca eu să rămân. Pentru o transparenţă totală, am întrebat Comisia de Etică a CIO dacă ar fi o problemă în cazul în care aş păstra acea activitate. Mi-a spus că nu. Ei nu văd niciun conflict de interese, pentru că CIO nu este interesat de maşini de prelucrare a lemnului", a explicat Bach, adăugând că funcţia sa de la Weinig presupune doar patru şedinţe pe an.

Cu două zile înainte de alegerile pentru postul de preşedinte al CIO, elveţianul Denis Oswald a lăsat să se înţeleagă, la un post de radio, că Thomas Bach, atunci vicepreşedintele forului olimpic, îşi foloseşte funcţia în avantajul afacerilor sale.

Germanul Thomas Bach a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în cadrul celei de-a 125 sesiuni a forului, de la Buenos Aires, pentru un mandat de opt ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici