Octavian Morariu, noul preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a fost ales, vineri, la Stockholm (Suedia), în funcţia de preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby, FIRA-AER, informează frr.ro.

251 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu, noul preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby

Octavian Morariu, noul preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby (Imagine. Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Morariu, în vârstă de 52 de ani a fost ales cu 255 de voturi din cele 301 exprimate (14 abţineri şi 32 împotrivă).

"Sunt onorat şi bucuros, dar în acelasi timp îmi dau seama de responsabilitatea mare pe care o am, cu atât mai mult cu cât vorbim de familia mea - rugbyul. Dedic această alegere tuturor jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor din rugbyul românesc", a declarat Morariu, pentru frr.ro.

Morariu a fost vicepreşedinte al FIRA-AER din 2004 şi preşedinte al FRR în perioada 2001-2003.

El va avea un mandat de trei ani şi jumătate şi îi succede în funcţie francezului Jean Claude Baque, care a demisionat din această poziţie.

De asemenea, Octavian Morariu, se află printre cei nouă candidaţi reţinuţi pentru a intra în septembrie în Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Aceştia vor deveni oficial membri CIO după aprobarea de către ceilalţi responsabili în prima zi a sesiunii forului olimpic de la Buenos Aires, în 7-10 septembrie.

Pînă în prezent, România a avut trei reprezentanţi în CIO: prinţul Bibescu (în perioada 1899-1901), George A. Plagino (1909-1947) şi Alexandru Şiperco (1955-1998).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici