OLANDA - ROMÂNIA. "Tricolorii" au fost învinşi cu 4-0 de "Portocala Mecanică"

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

3320 afișări
Imaginea articolului OLANDA - ROMÂNIA. "Tricolorii" au fost învinşi cu 4-0 de "Portocala Mecanică"

OLANDA - ROMÂNIA. "Tricolorii" înfruntă "Portocala Mecanică". Scor 2-0 LIVE TEXT

Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti şi Lens '90.

În minutul 12, fundaşul central olandez Martins Indi a recuperat o minge, după o greşeală a lui Raţ, i-a pasat lui Rafael van der Vaart, care a înscris cu un şut plasat de la 16 metri.

Robin van Persie a dus scorul la 2-0 în minutul 56, când a reluat cu o lovitură de cap peste Costel Pantilimon, din colţul careului de şase metri, o centrare venită de pe partea stângă de la Arjen Robben.

În minutul 64, Florin Gardoş l-a faultat în careu pe Jermain Lens, arbitrul Mark Clattenburg dictând penalti. Van Persie a transformat cu un şut în stânga lui Pantilimon, care plonjase în colţul opus.

În minutul 90, Chiricheş respinge o minge venită din aut de pe partea dreaptă până la 16 metri, Maher şutează din prima, Pantilimon respinge în faţă, iar Lens înscrie din şase metri.

Olanda: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - De Guzman (Maher '73), Strootman, Van der Vaart (Clasie '80) - Lens, Van Persie (De Jong '86), Robben. Selecţioner: Louis van Gaal.

România: Pantilimon - Tamaş, Chiricheş, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (Torje '63), Grozav (Mutu '68), Tănase (Chipciu '60) - B. Stancu. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Martins Indi '47, Blind '61 / Chipciu '88.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Anglia, avându-l la centru pe Mark Clattenburg, ajutat la cele două linii de Simon Beck şi Stephen Child, în timp ce Lee Probert a fost rezervă.

Imediat după golul de 2-0 marcat de Van Persie, suporterii români prezenţi pe Amsterdam ArenA au început să îi ceară demisia selecţionerului Victor Piţurcă.

La meci a asistat şi atacantul Ciprian Marica, care nu a putut evolua în meciurile cu Ungaria şi Olanda din cauza unei accidentări. Marica a văzut meciul din tribunele stadionului Amsterdam ArenA alături de coechipierul său de la Schalke 04, Klaas-Jan Huntelaar.

Cu "dubla" reuşită în meciul contra României, Robin van Persie l-a egalat în clasamentul all-time al golgheterilor naţionalei Olandei pe Johan Cruyff, cu 33 de goluri.

Clasamentul Grupei D este următorul: 1. Olanda - 18 puncte, 2. Ungaria - 11 puncte, 3. România - 10 puncte, 4. Turcia - 7 puncte, 5. Estonia - 6 puncte, 6. Andorra - 0 puncte.

În etapa următoare, programată la 6 septembrie, vor avea loc următoarele meciuri: România - Ungaria, Estonia - Olanda şi Turcia - Andorra.

Desfăşurarea Live text a meciului:

Arbitrul fluieră sfârşitul meciului

Minutul 90: 4-0: Maher şutează de la marginea careului, Pantilimon respinge în faţă iar Lens reia în poartă

Minutul 88: Chipciu primeşte cartonaş galben după un faul la Lens

Minutul 86: Van Persie isee din teren. Siem de Jong îi ia locul

Minutul 80: Van der Vaart este înlocuit cu Clasie

Minutul 78: Bogdan Stancu şutează de la marginea careului, portarul olandez reuşeşte să respingă mingea

Minutul 73: Maher intră în locul lui De Guzman

Minutul 68: Mutu intră în locul lui Grozav

Minutul 65: 3-0: Van Persie execută penaltiul

Minutul 64: Penalti pentru Olanda. Gardoş l-a faultat în careu pe Lens.

Minutul 63: Torje trage tare lovitura liberă, dar îl nimereşte pe Bogdan Stancu, aflat în zid

Minutul 62: Adi Popa este înlocuit cu Torje.

Minutul 61: Blind este avertizat cu cartonaş galben după un fault la acelaşi Popa. Lovitură liberă de la 20 de metri

Minutul 60: Tănase este înlocuit cu Chipciu

Minutul 57: 2-0. Van Persie înscrie pentru Olanda printr-o lovitură de cap după greşeli în lanţ ale apărării române

Minutul 53: Ocazie importantă din nou a Olandei, de această dată după o greşeală a lui Popa. Van der Vaart trage pste poartă însă

Minutul 50: Gardoş greşeşte în careu, Van Persie profită, trage la poartă din interiorul careului, dar Pantilimon reţine

Minutul 47: Cartonaş galben pentru Indi după un fault asupra lui Popa

Start în repriza a doua. Piţurcă nu a făcut nicio schimbare la pauză

România intră la pauză cu un handicap de un gol în faţa Olandei

Minutul 44: Van Persie are din nou o ocazie importantă, dar Pantilimon reuşeşte să respingă. Arbitrul fluieră după şutul olandezului poziţie de ofsaid

Minutul 38: Cea mai importantă ocazie pentru România. Adi Popa scapă pe partea dreaptă, şutează la colţ, dar Vermeer deviază cu vârful degetelor mingea în corner

Minutul 35: Ocazie importantă pentru România după o recuperare a lui Pintilii. B. Stancu alege însă o pasă în exterior pentru Popa în locul unei în centru pentru Grozav. Popa şutează puternic, dar, din unghi, ratează spaţiul porţii

Minutul 27: Românii reclamă o lovitură liberă indirectă după o pasă a unui fundaş olandez la propriul portar, care a luat mingea în mână, dar arbitrul a lăsat jocul să continue

Minutul 17: Olandezii continuă să fie periculoşi. Robben şi Lens au trimis două centrări în careul românilor

Minutul 12- 1-0:  Van der Vaart deschide scorul pentru Olanda. Mijlocaşul a şutat plasat de la marginea careului

Minutul 10: Lens îl depăşeşte pe Raţ, centrează în careu iar Van Persie, nemarcat, trage peste poartă din şase metri

Minutul 7: Pantilimon are o primă intervenţie foarte bună la şutul de la distanţă al lui Strootman

Minutul 5: Acţiune periculoasă a tandemului Adi Popa - Bogdan Stancu. Ultimul cere penalti, arbitrul lasă jocul să continue

Minutul 2: Van Persie este semnalizat în ofsaid. Olandezul ar fi scăpat singur spre poarta lui Pantilimon

Mark Clattenburg a fluierat începutul meciului

Olanda: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - Van der Vaart, De Guzman, Strootman - Lens, Van Persie, Robben. Selecţioner: Louis van Gaal.

România: Pantilimon - Tamaş, Chiricheş, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Grozav, Tănase - B. Stancu. Selecţioner: Victor Piţurcă.

După egalul obţinut în prelungiri cu Ungaria, naţionala României joacă în deplasare, la Amsterdam, cu Olanda.

România se află în prezent pe locul trei al grupei D de calificare la Cupa Mondială, la egalitate de puncte cu Ungaria, dar cu un golaveraj mai slab. Liderul clasamentului este Olanda, la cinci lungimi distanţă de locul secund.

În tur, la Bucureşti, elevii lui Victor Piţurcă au pierdut meciul cu Olanda, scor 4-1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici