„Ole, ole, ole... Delpo, Delpooo! ". Del Potro pierde în lacrimi primul meci la revenirea în circuit

Juan Martin del Potro, afectat de accidentări, şi-a luat rămas bun de la fani, punând la îndoială planurile de a juca săptămâna viitoare în Brazilia, după ce a pierdut cu 6-1, 6-3 în faţa argentinianului Federico Delbonis, în primul tur al Openului Argentinei.

259 afișări
Imaginea articolului „Ole, ole, ole... Delpo, Delpooo! ". Del Potro pierde în lacrimi primul meci la revenirea în circuit

Fostul campion de la US Open, în vârstă de 33 de ani, a suferit o accidentare la genunchi şi le-a transmis fanilor sâmbătă că turneele din această lună din Argentina şi Brazilia vor fi ultimele sale turnee.

Înfrângerea de marţi a lui Del Potro a venit în primul său meci, după aproape doi ani de absenţă, iar Del Potro şi-a agăţat bandana de fileu la final, publicul şi presa interpretând gestu ca fiind un ultim adio.

Întrebat dacă fanii îl vor mai vedea jucând din nou, Del Potro a declarat reporterilor: „Nu ştiu dacă se va întâmpla, pentru că durerea din genunchi este foarte mare.

Dar voi continua să fac un efort mare pentru a-mi vindeca genunchiul, iar dacă voi reuşi acest lucru, poate că voi avea o altă şansă să joc".

Mama lui Del Potro, Patricia, a fost în tribune pentru prima dată în cariera profesionistă a fiului său, pentru a-l vedea pe fostul număr trei mondial jucând în ceea ce este considerat a fi ultimul său meci în faţa publicului de acasă.

Alţi membri ai familiei sale, foşti şi actuali jucători s-au aflat, de asemenea, printre spectatorii de la Buenos Aires Lawn Tennis Club.

Del Potro, emoţionat, nu a reuşit să îşi stăpânească lacrimile înainte de a servi la scorul de 5-3 în setul al doilea, în timp ce în tribune răsuna familiara scandare „Ole, ole, ole... Delpo, Delpooo!!!".

„Este greu de explicat ce am simţit pe teren. Atât de multe emoţii", a spus el la conferinţa de presă de la final. „Atmosfera a fost nebună, oamenii au fost nebuni, iar eu am avut unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea cu publicul".

Cu unul dintre cele mai puternice forehand-uri din joc, Del Potro a câştigat 22 de titluri ATP de când a devenit profesionist în 2005, inclusiv singurul său triumf de Grand Slam, la New York, în 2009.

Când a fost întrebat după meciul de marţi dacă ar putea gestiona Openul de la Rio săptămâna viitoare, Del Potro, în lacrimi, a fost uşor evaziv:

„Plănuiam să o fac... dar cred că... aşa cum am spus, am dat totul până la ultimul punct şi astăzi sper să pot dormi fără dureri la picior după doi ani".

„Asta voi încerca să fac începând de mâine. Este foarte greu să joci acest sport cu disconfortul pe care îl am. Astăzi am toată viaţa în faţă şi vreau să trăiesc în pace".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici