Osasuna a fost exclusă din Liga Conferinţelor UEFA din cauza unui scandal cu meciuri trucate

Osasuna nu va juca în sezonul viitor în Conference League, al treilea eşalon european, după ce clubul din LaLiga a anunţat, marţi, că a fost exclus din competiţie de către UEFA, din cauza unui scandal legat de meciuri trucate din urmă cu un deceniu.

428 afișări
Imaginea articolului Osasuna a fost exclusă din Liga Conferinţelor UEFA din cauza unui scandal cu meciuri trucate

Sursa foto: Hepta

Osasuna s-a calificat în turul play-off al Conference League după ce a terminat pe locul şapte în LaLiga în sezonul trecut.

Clubul a fost implicat într-un scandal cu meciuri trucate în sezonul 2013-2014. Un proces desfăşurat la începutul anului 2020 s-a soldat cu condamnarea mai multor foşti directori ai clubului, o decizie care a fost salutată de administraţia care i-a succedat.

Conform regulilor UEFA, orice echipă implicată în meciuri trucate începând din aprilie 2007 poate fi exclusă din următoarea competiţie europeană la care se califică. Osasuna nu s-a mai calificat într-o competiţie UEFA din sezonul 2006-2007.

Osasuna intenţionează să facă apel la decizia UEFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Decizia UEFA înseamnă că Athletic Bilbao, ocupanta locului opt în LaLiga, va merge în schimb în turul de baraj. Prima manşă este programată pentru 24 august.

"Osasuna nu împărtăşeşte deloc criteriile UEFA sau ancheta efectuată în acest caz şi regretă mesajul greşit pe care UEFA îl transmite lumii fotbalului (prin) pedepsirea celor care denunţă corupţia şi o urmăresc în justiţie", a precizat clubul într-un comunicat, citat de Reuters.

"Membrii Comisiei de Apel a UEFA nu au luat în considerare acuzaţiile prezentate de club vinerea trecută şi au reafirmat opinia iniţială a inspectorilor Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA".

Osasuna a adăugat că va continua să exploreze toate opţiunile legale pentru a putea juca în Europa în sezonul următor.

Turneele de calificare în Liga Conferinţelor pentru sezonul 2023-24 încep săptămâna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici