Paolo Maldini, trimis în judecată pentru corupţie

Fostul fotbalist al formaţiei AC Milan, Paolo Maldini, a fost trimis în judecată pentru corupţie şi acces ilicit la sistemul informatic al fiscului italian, a anunţat presa din Italia.

52 afișări
Imaginea articolului Paolo Maldini, trimis în judecată pentru corupţie

Paolo Maldini, trimis în judecată pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acuzării, Maldini ar fi mituit un funcţionar al fiscului pentru a eluda controale fiscale şi ar fi profitat de poziţia acestuia pentru a cere să gestioneze tranzaţii ilicite în cazul unei operaţiuni imobiliare în Toscana.

Tribunalul din Milano a cerut, în iulie 2010, punerea sub acuzare a fostului căpitan de la AC Milan după ce a fost anchetat alături de alte 42 de persoane, între care şi soţia sa, Adriana Fossa, pentru practici ilicite în vederea obţinerii de tratamente fiscale favorabile.

Anchetarea lui Maldini a apărut după interceptarea unei discuţii telefonice, în ianuarie 2009, cu Luciano Bressi, funcţionar al fiscului italian, deţinut din iunie 2010.

Paolo Maldini (42 de ani) s-a retras din activitate în anul 2009, după ce a jucat peste 600 de meciuri în campionat, a câştigat de şapte ori titlul naţional şi de cinci ori Liga Campionilor, în 24 de ani de carieră profesionistă la AC Milan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici