Papa Francisc îşi plăteşte cotizaţia de suporter al echipei San Lorenzo

Papa Francisc, fan declarat al echipei argentiniene San Lorenzo, îşi plăteşte regulat cotizaţia de suporter, a spus, luni, vicepreşedintele clubului din Buenos Aires, Marcelo Tinelli, care este în acelaşi timp animator şi producător de televiziune.

186 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îşi plăteşte cotizaţia de suporter al echipei San Lorenzo

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"M-am întrebat dacă Papa Francisc îşi va plăti cotizaţia. M-am întrebat dacă ar trebui scutit. Dar Papa Francisc îşi plăteşte cu religiozitate cotizaţia lunară la club", a afirmat Tinelli la postul Fox Sports.

Papa Francisc, care deţine carnetul de suporter cu numărul 88.235, îşi plăteşte în continuare cotizaţia lunară, deşi din 2008, atunci când a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, are calitatea de membru de onoare.

Marcelo Tinelli face parte din delegaţia naţionalei Argentinei care va face deplasarea la Roma pentru meciul amical cu reprezentativa Italiei, din 14 august, organizat în onoarea Papei Francisc.

Papa Francisc îi va primi pe jucătorii naţionalelor Argentinei şi Italiei, cu o zi înaintea meciului amical, dar nu va asista la întâlnirea care va avea loc în 14 august pe Stadio Olimpico din Roma.

Echipele naţionale ale Italiei şi Argentinei vor disputa un meci amical la 14 august, pe Stadio Olimpico din Roma, în onoarea Papei Francisc. Pentru a marca acest eveniment, jucătorii celor două formaţii vor fi cazaţi la acelaşi hotel şi vor face deplasarea la stadion în acelaşi autocar.

Ideea organizării acestui meci i-a aparţinut selecţionerului Italiei, Cesare Prandelli.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, este primul Papă de origine sud-americană. El este suporter al echipei San Lorenzo, iar în 2008 a primit o plachetă memorială din partea oficialilor clubului San Lorenzo la centenarul grupării argentiniene. Papa Francisc I s-a fotografiat cu fanionul formaţiei San Lorenzo.

Papa Francisc I continuă tradiţia pontifilor-suporteri, după ce predecesorul său, Benedict XVI, era suporter al echipei germane Bayern Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici