Patru suporteri croaţi au fost urcaţi în duba Jandarmeriei, la intrarea în Stadionul Dinamo

Patru suporteri ai echipei Hajduk Split au fost urcaţi într-o dubă a Jandarmeriei, în faţa stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, joi seară, cu aproximativ 15 minute înainte de startul partidei dintre Dinamo şi formaţia croată, contând pentru prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa.

21 afișări
Imaginea articolului Patru suporteri croaţi au fost urcaţi în duba Jandarmeriei, la intrarea în Stadionul Dinamo

Patru suporteri croaţi au fost urcaţi în duba Jandarmeriei, la intrarea în Stadionul Dinamo (Iamgine: Catalina Filip/ARhiva Mediafax Foto)

Unul dintre cei patru suporteri croaţi avea un fular al echipei Dinamo asupra sa.

Înaintea meciului, zece suporteri croaţi care au dorit să intre pe stadion pe la poarta din Şoseaua Ştefan cel Mare au fost direcţionaţi de jandarmi către alte intrări, în funcţie de biletele achiziţionate. Fanii croaţi, care nu aveau însemne ale clubului Hajduk, au fost, de asemenea, legitimaţi.

Tot joi, cu o jumătate de oră înainte de startul partidei, trei suporteri croaţi au fost împiedicaţi să intre pe stadion, deşi aveau bilete de acces. Cei trei, care îşi cumpăraseră biletele "la negru", au fost opriţi de forţele de ordine în momentul în care încercau să intre pe stadion pe la porţile de acces spre Tribuna I. Nici cei trei fani nu aveau asupra lor însemne ale echipei Hajduk Split.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Capitalei, peste 150 de fani ai echipei Hajduk Split au venit în Bucureşti pentru a asista la meciul cu Dinamo din turul trei preliminar la Ligii Europa, deşi, în urma unei decizii a UEFA, nu au voie să pătrundă pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare ca galerie organizată sau purtând însemne ale grupării croate.

Aproximativ 50 de suporteri ai formaţiilor Dinamo şi Hajduk Split s-au întâlnit, joi, în jurul orei 18.00, în zona magazinului Unirea, unde a avut loc un conflict, iar jandarmii au intervenit pentru a-i despărţi. "E un procedeu importat din fotbalul englez, fair-fight, când membri ai celor două galerii se întâlnesc înaintea meciului în număr egal şi se iau bătaie", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici