Pele a inaugurat un bust al său la Libreville

Legenda fotbalului mondial Edson Arantes do Nascimento "Pele" a inaugurat, joi, un bust al său la stadionul Prieteniei din Libreville, arenă care va găzdui la sfârşitul săptămânii finala Cupei Africii pe Naţiuni 2012.

125 afișări
Imaginea articolului Pele a inaugurat un bust al său la Libreville

Pele a inaugurat un bust al său la Libreville (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însoţit de preşedintele gabonez Ali Bongo Ondimba, Pele a sărutat bustul cu imaginea sa, în prezenţa aproape a întregului guvern al Gabonului şi a numeroşi reprezentanţi mass-media.

La inaugurare, Ali Bongo Ondimba i-a adus un omagiu "imensului talent" al lui Pele.

Potrivit unei stiri, fostul fotbalist a glumit în privinţa posibilităţii naşterii unui nou Pele. "Să vedem cum se naşte un nou Pele ar fi dificil. Poate va fi cineva mai bun decât Pele, cineva similar cu Pele, dar un nou Pele este imposibil... Tata şi mama au închis fabrica", a spus legendarul brazilian, triplu campion mondial (1958, 1962, 1970).

Pele şi-a amintit de o deplasare făcută în Africa cu o perioadă chiar în Gabon, în 1967, cu echipa Santos. "Era război civil în zonă. Ni s-a spus: «Nu puteţi să mergeţi acolo, e război. Trebuie să fii nebun sa mergi acolo». Ne-am oprit la Dakar şi trebuia să jucăm aici (la Libreville) şi la Kinshasa. Tatăl preşedintelui era preşedinte atunci (Omar Bongo). El ne-a spus: «Vom opri războiul pentru că vrem să îl vedem pe Pele». Preşedintele a oprit războiul. Era fantastic. S-au oprit, am venit şi am plecat. Nu pot să uit asta", a explicat fostul fotbalist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici