Petre Cozma, pentru ProSport: "Când am realizat că Simona e nr.1 în lume, parcă l-am simţit o secundă pe Marian mai aproape de mine. Simona Halep e o româncă adevărată"

Petre Cozma, tatăl regretatului Marian Cozma, a dezvăluit pentru ProSport sentimentele care l-au încercat în momentul în care Simona Halep a învins-o în semifinalele din Beijing pe Jelena Ostapenko, victorie ce a propulsat-o pe eleva lui Darren Cahill, în premieră, în postura de lider mondial.

522 afișări
Imaginea articolului Petre Cozma, pentru ProSport: "Când am realizat că Simona e nr.1 în lume, parcă l-am simţit o secundă pe Marian mai aproape de mine. Simona Halep e o româncă adevărată"

Petre Cozma, pentru ProSport: "Când am realizat că Simona e nr.1 în lume, parcă l-am simţit o secundă pe Marian mai aproape de mine. Simona Halep e o româncă adevărată"

"Simona Halep e o româncă adevărată. Ne-a arătat cum trebuie să te lupţi până la sfârşit, cum trebuie să crezi în visul tau şi cum trebuie să te ridici când ţi se pare că nimic nu mai funcţionează în cariera ta de sportiv. Eu am revăzut în ea, la acest turneu, profilul campionului român, de la Iolanda Balaş, Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan sau Nadia Comăneci... până azi. Din ce a făcut ea în ultimii ani ar trebui să se inspire toţi sportivii din România.

Când am realizat că Simona a devenit lider mondial, parcă l-am simţit mai aproape de mine pe Marian. A cunoscut şi el gloria... cu Dinamo, cu Veszprem, cu naţionala... Şi cred că ar fi putut urca mai sus... Mi-aş fi dorit să trăiesc acele momente... Cred că tatăl Simonei e un om fericit. Un tată fericit", a spus Petre Cozma pentru ProSport.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota de pe strada Virág Benedek din oraşul maghiar Veszprem împreună cu alţi colegi, pentru a sărbători naşterea copilului unuia dintre colegi. La un moment dat, a avut loc o altercaţie, Cozma fiind atacat de un grup de trei ţigani maghiari. Pivotul naţionalei României şi al campioanei Ungariei a fost înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă. Lovitura în inimă cu cuţitul i-a cauzat decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici