Pistorius a beneficiat de tratament preferenţial în închisoare, de ziua sa - Sunday Times

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat în octombrie la cinci ani de închisoare pentru că şi-a ucis iubita, a beneficiat de tratament preferenţial sâmbătă, când a împlinit 28 de ani, susţine publicaţia Sunday Times, citată de AFP.

153 afișări
Imaginea articolului Pistorius a beneficiat de tratament preferenţial în închisoare, de ziua sa - Sunday Times

Oscar Pistorius (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sportivul a fost vizitat de fratele său Carl şi sora sa Aimee sâmbătă dimineaţă, la închisoarea de la Pretoria. Vizita ar fi durat aproape două ore, deşi Pistorius are în mod normal dreptul la cinci vizite de o oră pe lună. Carl şi Aimee i-au adus lui Pistorius baloane, cadouri şi un tort cumpărat în afara închisorii - ceea ce este interzis, menţionează Sunday Times, adăugând că maşinile celor doi nu au fost controlate.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei penitenciarelor, Logan Maistry, a declarat pentru Sunday Times că sportivul nu beneficiază de tratament preferenţial, dar a precizat că se va deschide o anchetă în legătură cu ceea ce a apărut în presă.

Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare, ar putea fi eliberat sub control judiciar după zece luni de detenţie, în august 2015.

Parchetul sud-african a făcut însă apel după condamnarea sportivului, pe care a calificat-o extrem de blândă. Solicitarea de apel va fi analizată în data de 9 decembrie, la Pretoria.

Oscar Pistorius a ucis-o pe Reeva Steenkamp în februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici