Piţurcă: Chivu să joace câteva meciuri ca să avem despre ce discuta

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că va merge să discute cu fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, despre o posibilă revenire la prima reprezentativă doar după ce acesta va evolua în câteva partide pentru gruparea italiană.

127 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Chivu să joace câteva meciuri ca să avem despre ce discuta

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"El nu joacă de atâta timp. Am mai vorbit cu nişte persoane din anturajul lui şi i-am spus să îşi revină, să mai joace câteva meciuri, să avem despre ce să discutăm. Văd că în continuare are probleme", a spus Piţurcă la DigiSport.

Victor Piţurcă a afirmat că a dorit să discute cu jucătorul român în vară despre o posibilă revenire sub "tricolor". "Am zis de mai multe ori că vreau să merg să vorbesc cu el. Important e să vorbesc cu el. Am văzut că şi-a spus părerea de mai multe ori şi într-un fel m-a şi descurajat, dar am avut şi momente când nici nu am vrut să mai merg să vorbesc cu el. Ultima dată a spus că are principii şi că s-a retras de la echipa naţională şi că nu mai revine. Pesemne, că nu i-a venit dorul de echipa naţională şi nu îşi mai doreşte să joace pentru echipa naţională. Eu ştiu motivele pentru care s-a retras de la echipa naţională. Era deranjat în multe momente pentru că românii lui îl criticau mai rău decât cei din Italia pentru jocurile mai nereuşite. Eu am avut speranţe mai ales în vară când am avut o discuţie cu el şi am văzut că îşi schimbase total atitudinea şi speram vină. Trebuia să mă văd cu el după ce vine din vacanţă. Apoi au mai apărut nişte declaraţii ale unor oameni de fotbal că de ce să mai revină Chivu. A fost deranjat foarte rău şi i-a pus capac şi s-a săturat sută la sută să nu mai vină. Eu cred că echipa naţională era foarte importantă pentru Chivu până se lăsa de fotbal. Asta aş vrea să îi explic şi ce ar fi bine pentru el", a adăugat Piţurcă.

Chivu a suferit o luxaţie la deget la partida cu Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa, disputată în luna august, şi a fost operat la începutul lunii octombrie.

Întrebat ce jucători de la campioana CFR Cluj au valoare pentru a evolua în echipa naţională, Piţurcă a răspuns: "Constant au jucat Mureşan, Sepsi, Rada în ultimul timp a fost chiar fundaş stânga. Toţi jucătorii valoroşi sunt sub lupa noastră şi sunt susceptibili de a fi convocaţi în funcţie de forma lor, de nevoi, de valoarea jucătorilor. Am înţeles că Ricardo Cadu nu are cetăţenia română. Este un jucător valoros pentru CFR. A fost jucătorul cel mai important în ultimii ani. Dacă îmi demonstrează că este mai bun ca Chiricheş, Goian, Tamaş, Găman sau Gardoş... Mă orientez la jucătorii cei mai buni sau poate sunt un antrenor slab şi nu iau jucătorii cei mai buni".

Victor Piţurcă a precizat că îl va convoca pe atacantul Stelei Raul Rusescu la echipa naţională, însă a precizat că a fost nemulţumit de randamentul dat la antrenamentele dinaintea partidelor cu Estonia şi Andorra. "Nu e vorba că agreez sau nu agreez jucătorii. Eu fac selecţia în funcţie de valoarea jucătorilor, de forma lor şi de ceea ce avem noi nevoie la echipa naţională. Un lucru extrem de important este legat de în cine am eu încredere. Nu cred că se pune problema că aş avea ceva cu Rusescu. Eu când eram la Craiova, voiam să-l iau pe Rusescu la echipă. Am o bună impresie despre el, l-am şi chemat la echipa naţională, a şi debutat, a stat cu noi zece zile, dar el e în concurenţă cu anumiţi jucători şi aşa am hotărât la meciurile respective. Jocul nostru, în general, se bazează pe viteză, pe momente când trebuie să-ţi surprinzi adversarul cu mingi lungi. Ăsta a fost unul din motive, pentru că el are o problemă mare cu viteza. Credeţi că nu aş vrea să am un jucător ca Rusescu la echipa naţională care îţi marchează goluri atunci când ai nevoie?! Aş avea ceva cu el, când e un băiat cu un caracter solid, care îşi vede de treabă? A avut o perioadă foarte bună, când juca din prima şi mi-a plăcut foarte mult. Eu voiam ca la meciurile cu Estonia şi Andorra să încep cu el, iar la primele antrenamente tactice era în echipa probabilă. Nu m-a convins, a fost o diferenţă mare între el şi Grozav şi l-am preferat pe Grozav. Sunt jucători diferiţi, cu calităţi diferite şi vreau să fie concurenţă mare. Vreau din tot sufletul ca Raul Rusescu să vină la echipa naţională şi să marcheze goluri, pentru că am nevoie. Credeţi că vrea cineva mai mult ca mine şi ca jucătorii să se califice echipa naţională? Nu cred", a conchis Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici