Piţurcă: Echipa naţională se poate califica la Euro-2012

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că deşi nu are obiectiv din partea FRF calificarea la Campionatul European din 2012, iar şansele sunt mici, are încredere că îi poate duce pe "tricolori" la turneul final din Polonia şi Ucraina.

197 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Echipa naţională se poate califica la Euro-2012

Piţurcă: Echipa naţională se poate califica la Euro-2012 (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Obiectivul este calificarea la turneul din Franţa (n.r. - 2016), dar îmi doresc să ne calificăm şi în această campanie. Şansele sunt mici, să fie clar lucrul ăsta, dar eu am încredere că putem realiza acest obiectiv. Sper ca şi în aceste patru jocuri să obţinem un punctaj foarte bun, să jucăm barajul, sau, de ce nu, să ne calificăm de pe primul loc", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a menţionat că nu va neglija totuşi promovarea jucătorilor tineri în cadrul echipei naţionale.

"Pentru mine e foarte important să evaluez disponibilităţile jucătorilor care vor veni la naţională. Mai sunt şanse de calificare. Trebuie să luptăm şi pentru calificare şi pentru a aduce noi jucători la naţională. Dar ei să fie încadraţi treptat, nu brusc", a explicat el.

Antrenorul a precizat că vine la echipa naţională în cel mai dificil moment după alte două experienţe ca selecţioner.

"Putem spune că e cel mai greu moment în care vin eu. Şi ultima dată când am venit la naţională, nu se mai calificase de opt ani de zile. A fost un moment extrem de dificil şi am reuşit din fericire", a mai spus Piţurcă.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a afirmat că suporterii trebuie să aibă răbdare cu echipa naţională.

"Trebuie să avem puţină răbdare, asta le transmit suporterilor naţionalei. Se formează mai greu o echipă naţională decât o echipă de club. E mai puţin timp la dispoziţie", a completat Mircea Sandu.

Naţionala tricoloră, situată pe locul patru în acest moment, mai are de disputat patru meciuri în Grupa D de calificare la Campionatul European din 2012, cu Luxemburg (în deplasare, la 2 septembrie), cu Franţa (acasă, la 6 septembrie), cu Belarus (acasă, 7 la octombrie) şi cu Albania (în deplasare, la 11 octombrie). Cel puţin trei victorii în aceste partide ar permite României prezenţa în baraj, în funcţie şi de celelate rezultate ale grupei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici