Piţurcă: Gigi Becali nu m-a ajutat cu nimic, ci mi-a dat mereu în cap

Tehnicianul Victor Piţurcă a declarat luni într-o conferinţă de presă, că finanţatorul stelist Gigi Becali nu l-a ajutat cu nimic, ci mereu "i-a dat în cap".

96 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Gigi Becali nu m-a ajutat cu nimic, ci mi-a dat mereu în cap

Piţurcă: Gigi Becali nu m-a ajutat cu nimic, ci mi-a dat mereu în cap (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"Pe Gigi Becali l-am cunoscut când mi l-a prezentat Giovanni Becali şi mi-a spus că are nevoie de bani. I-am dat bani cu împrumut. M-a deranjat că acum a spus că Piţurcă nu are caracter. M-a deranjat foarte tare, el ştie că nu-i luam banii. El nu m-a ajutat cu nimic, mi-a dat mereu în cap", a declarat Piţurcă.

În opinia fostului selecţioner, Gigi Becali s-a schimbat după ce a fost adus preşedinte Mihai Stoica.

"A început să se schimbe, am încercat să-l educ, are calităţi, era prietenul meu, dar apoi vorbea urât de mine cu Stoica sau îl lăsa pe Stoica să facă acest lucru. Dacă nu eram eu, Mihai Stoica nu venea niciodată la Steaua. El venea la birou la 12.00-13.00, vorbea pe blog şi îi îmbârliga pe fani. Plus că pe Gigi au început să-l iubească oamenii şi să vină milioane de euro", a spus Piţurcă, menţionând că dacă ar mai fi contactat de Becali ar avea pretenţii duble sau triple.

Victor Piţurcă regretă că şi-a lăsat jucătorii: "băieţii, copiii, singuri": "Le-am explicat ce înseamnă viaţa de fotbalist, i-am lăsat la Steaua, nu la Chiajna sau la altă echipă, trebuie să ajungă să joace la cel mai înalt nivel".

Piţurcă a explicat că, înainte de a veni la Steaua, a avut oferte de 1,5 - 2,5 milioane de euro.

"Înainte să mă duc la Steaua m-a sunat Loti Boloni şi mi-a spus să nu mă duc la Steaua, vorbise cu un agent şi îmi dădea 1,5 milioane. Am avut şi o ofertă de 2,5 milioane de euro, dar am refuzat să vin la Steaua. Craiova mi-a făcut o ofertă şi dacă Adrian rezolva problemele, atunci mă duceam acolo", a adăugat Piţurcă.

El a precizat că ofertele primite au fost din ţările arabe, dar le-a refuzat deoarece nu erau pentru o perioadă mai lungă. "Am avut ofertă din Emiratele Arabe Unite, iar acum din Bahrein, dar n-am fost de acord cu condiţiile. Pentru că eu nu mă duc pentru un an", a spus fostul selecţioner.

Antrenorul consideră că Becali nu ar fi apelat la serviciile lui dacă Steaua nu ar fi fost într-o situaţie foarte dificilă

"Eu mă aşteptam la orice când am venit, pentru că îl cunoşteam pe Gigi Becali. Gigi nu ar fi apelat niciodată la mine, dar atunci era în corzi. Nu ar fi apelat pentru că lui îi place să conducă Steaua, să vorbească de jucători, să fie antrenor. El acum credea că e sluga mea, aşa gândeşte el acum. El vorbeşte tot timpul, că n-are ce face. Se duce la palat acolo şi pălăvrăgeşte mereu. La un moment dat, el se certa cu suporterii şi i-am zis: «Băi, Gigi, menirea ta ca patron e să aduci bani la echipă. Că nu eşti nici Rokefeler, nici vreun mare Einstein. Asta e menirea ta». S-a supărat: «Bă, eşti o jigodie» şi a plecat. A dat bir cu fugiţii şi a plecat. Ce trebuia, să-i răspund cu aceeaşi monedă?"


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici