Piţurcă: Am vrut garanţie un teren care cred că valorează 3-4 milioane de euro

Tehnicianul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a dorit drept garanţie pentru "tăcerea" lui Gigi Becali un teren care valora 3-4 milioane de euro, însă finanţatorul stelist nu a fost de acord.

56 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Am vrut garanţie un teren care cred că valorează 3-4 milioane de euro

Piţurcă: Am vrut garanţie un teren care cred că valorează 3-4 milioane de euro (Imagine: Constnatin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Joi seară, l-am sunat şi a venit la stadion unde am discutat 2-3 ore în birou. I-am spus: «Am crezut că înţelegerea noastră se va baza pe sinceritate şi încredere, dar văd că nu se poate cu tine să fac performanţă». I-am zis să nu încerce să mă umilească cum a făcut el cu mulţi alţi antrenori. Păi dacă acum s-a întâmplat aşa, ce se întâmpla peste o lună, ce se întâmpla dacă pierdeam cu Brăneştiul sau ce se întâmpla dacă pierdeam în Liga Europa? Ieşea el iar la televizor şi ne umilea. De aia i-am spus că eu vreau garanţie acel teren, care cred că valorează 3-4 milione de euro. Şi să punem clauze, «iar dacă te bagi la echipă, dacă îmi umileşti jucătorii sau pe noi, atunci luăm această garanţie şi plecăm». Ăsta a fost ultimatumul meu. Asta am dorit eu. Dar el a spus că nu poate face asta. Atunci ne-am dat mâna, am decis ca staful să meargă cu echipa şi asta a fost totul", a declarat Piţurcă.

Antrenorul a menţionat că oricum nu ar fi încasat garanţia reprezentată de acel teren, ci doar vroia ca Gigi Becali să nu mai îi atace pe membrii stafului tehnic, pe jucători şi pe suporteri. Îmi pare rău că nu i-am cerut din prima garanţii de 50-100 de milioane de euro ca să nu vorbească. Dar să nu înţelegeţi că eu îi interziceam să apară la televizor. Eu vroiam doar să nu mai vorbească prostii. Să nu dea în munca mea, a jucătorilor, să nu dea în suporteri. Eu am vorbit cu Giovanni (n.r. - Ioan Becali) şi i-am spus că nu vreau să-i iau banii lui Gigi Becali. Eu pun garanţia asta ca să se comporte civilizat. Pe mine m-a deranjat că vorbea cu nu ştiu cine şi spunea despre mine că şi-a luat stăpân la club, că vreau eu să-i iau averea şi aşa mai departe. Păi eu făceam asta pentru el, pentru ca Steaua să câştige titlul şi să joace iar în Liga Campionilor. Totul era ca el să se schimbe. Iar el se poate schimba doar cu acele garanţii. El a dat 100 de euro pe terenul ăla, putea oricum să renunţe la el. Dar, să zicem că ar fi vorbit, ce, îi luam garanţia? Îi luam eu 4-5 milioane de euro lui Gigi? Nu, nu aş fi făcut aşa ceva. Am renunţat acum pentru simţeam că dacă mai rămâneam mă umileşte. Aşa cum a făcut cu toţi antrenorii pe care i-a avut în Ghencea. Dar pe el, dacă-l întrebi, zice că nu i-a făcut nimic lui Hagi", a adăugat el.

Cei 13 jucători transferaţi de Piţurcă la Steaua în această vară au costat 2,4 milioane de euro. "Am reuşit în scurt timp să fac un lot bun, iar băieţii pe care i-am adus au demonstrat prin rezultatele de până acum. Eu i-am arătat că se poate face un lucru bun şi cu bani puţini. Pentru că în această vară s-a investit în 13 jucători aproximativ 2,4 milioane de euro, minus 1,3 milioane care se vor încasa pe Ovidiu Petre şi Toja. Deci, totul a costat 1 milion şi ceva de euro. Atât am cheltuit pentru a face o echipă competitivă, ăsta este adevărul", a menţionat antrenorul.

Tehnicianul a dezvăluit că nici el şi nici ceilalţi membri ai stafului său nu au fost plătiţi de 3-4 luni. "El (n.r. - Gigi Becali) tot vorbeşte că i-am cerut garanţii de 20-30 milioane de euro, dar eu sunt cel care a trebuit să fac eforturi pentru a plăti primele jucătorilor după primele două etape. Asta deşi la început Gigi mi-a promis 5-10 milioane de euro pentru transferuri. Dar nu au venit acei bani, iar într-un fel l-am înţeles. Nici nu se ştie, dar eu şi staful meu n-am luat niciun ban de 3-4 luni. A, că am luat eu aşa nişte bani, ca veneau de undeva, dar noi nu am fost plătiţi", a mai afirmat antrenorul.

Piţurcă a menţionat că le-a spus fanilor să susţină în continuare echipa. "I-am spus: «să nu încerci ce ai încercat cu ceilalţi, să ne umileşti, că nu o să reuşeşti». I-am spus: «Gigi, te rog frumos, găseşte-ţi un nou staf, noi nu putem lucra în condiţiile astea». El a spus despre mine că sunt fără caracter, că asmut suporterii împotriva lui. Acum suporterii m-au întrebat: «Ce să facem?» Le-am spus: «Voi iubiţi Steaua, Gigi Becali nu a însemnat şi nu va însemna Steaua, voi trebuie să susţineţi echipa»", a declarat Piţurcă.

Piţurcă: Gigi Becali nu m-a ajutat cu nimic, ci mi-a dat mereu în cap

"Pe Gigi Becali l-am cunoscut când mi l-a prezentat Giovanni Becali şi mi-a spus că are nevoie de bani. I-am dat bani cu împrumut. M-a deranjat că acum a spus că Piţurcă nu are caracter. M-a deranjat foarte tare, el ştie că nu-i luam banii. El nu m-a ajutat cu nimic, mi-a dat mereu în cap", a declarat tehnicianul.

Piţurcă: Trebuia să primesc un milion de euro din transferul lui Rădoi

"Să vă spun un secret acum. Am o hârtie semnată şi de clubul Steaua şi de Gigi Becali şi de Extensiv Craiova în care se spune că atunci când Rădoi se transferă eu trebuie să primesc un milion de euro. Îmi pare rău că nu o am aici să v-o arăt, dar o am acasă. I-am zis eu vreodată lui Gigi că are să-mi dea un milion de euro? Poate să-l întrebe oricine", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a declarat la începutul conferinţei că nu s-ar fi întâlnit cu reprezentanţii presei dacă patronul stelist Gigi Becali nu ar fi spus "tâmpenii caracteristice lui".

"Nu am mai vorbit de un an şi trei luni şi nu aş fi făcut-o nici acum dacă Gigi Becali nu vorbea şi spunea nişte tâmpenii caracteristice lui, în care făcea referire la zeci de milioane de euro, bani care, spunea el, i-aş fi cerut eu, sau mi-ar fi revenit mie dacă el ar fi vorbit", a declarat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici