Piţurcă: Vreau rezultate bune în Elveţia pentru a avea liniştea necesară înainte de preliminarii

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte rezultate bune în partidele cu Albania şi Algeria din turneul din Elveţia pentru ca echipa naţională să aibă "liniştea necesară" înainte de preliminariile Euro 2016 care încep în septembrie.

77 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Vreau rezultate bune în Elveţia pentru a avea liniştea necesară înainte de preliminarii

Piţurcă: Vreau rezultate bune în Elveţia pentru a avea liniştea necesară înainte de preliminarii (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Întâlnim doi adversari buni şi sper să obţinem rezultate bune. Pentru că la echipa naţională orice joc se contabilizează. În plus şi pentru moral ar fi bine ca până la meciul cu Grecia din preliminarii să avem liniştea necesară. Avem zece zile să pregătim aceste meciuri, sunt şi jucători noi, şase tineri care au demonstrat că au calităţile necesare pentru a fi selecţionaţi. Sper să rămână în anturajul naţionalei şi chiar să joace constant. Sunt jucători de mare perspectivă pe care încerc să îi integrez pentru că într-adevăr aria de selecţie e foarte redusă. Dacă vor exista jucători valoroşi şi la Liga a II-a cu siguranţă că îi voi selecţiona, asta nu contează foarte mult. Bineînţeles că lipsesc şi câţiva jucători, cum sunt Luchin sau Gardoş şi alţii, dar acesta este lotul pentru cele două jocuri", a spus Piţurcă.

Tehnicianul i-a lăudat pe tinerii jucători ai formaţiei FC Viitorul, Cristian Manea, Florin Tănase, despre ultimul afirmând chiar că poate deveni următorul decar al primei reprezentative.

"Florin Tănase ar putea fi viitorul decar al echipei naţionale, are calităţi extraordinare la nici 20 de ani. În foarte scurt timp poate fi un jucător de bază al naţionale, dar depinde foarte mult cum se va munci cu el la club şi va depinde şi de el, în proporţie de 70 la sută, cum va înţelege el să muncească", a menţionat selecţionerul.

Victor Piţurcă a explicat absenţele unor jucători din lot, spunând că unii sunt accidentaţi iar alţii nu au jucat la echipele de club sau nu au făcut-o la nivelul aşteptat de el.

"Luchin este accidentat, iar Torje şi Nica nu au jucat la echipele de club. Au avut prea puţine meciuri pentru a putea fi convocaţi. Torje rămâne un jucător de bază al naţionalei şi e foarte important ca el să îşi găsească o echipă. Iar la Budescu nu mă nemulţumeşte nimic la el, e un jucător foarte bun, dar vreau mult mai mult de la el. Vreau ca jucătorii de la naţională să facă ambele faze foarte bine pentru că aici e alt nivel, ai pierdut două-trei meciuri, gata ai pierdut calificarea. Eu nu mizez pe jucători, nu risc. Dacă garantează cineva că avându-i pe Budescu sau Sânmărtean câştigăm cu plăcere i-aş selecţiona", a precizat Piţurcă.

Selecţionerul este îngrijorat de situaţia jucătorilor Raţ, Marica şi Tătăruşanu care îşi vor schimba echipele de club în această vară.

"Pe mine mă îngrijorează faptul că Raţ şi Marica deocamdată nu au echipe. Li s-au terminat contractele şi li s-au propus prelungiri. Ciprian însă nu cred că va mai rămâne de Getafe. Totuşi cele două cluburi sunt mici în Spania. Apoi mi-e teamă că Tătăruşanu va pleca la o echipă unde trebuie să se impună. Şi dacă pleacă la o echipă bună, cu siguranţă mai are în lot doi portari foarte valoroşi. Fiorentina de exemplu are un portar extrem de valoros", a menţionat el.

De asemenea, portarul Costel Pantilimon, care şi-a reziliat contractul cu Manchester City, reprezintă şi o problemă pentru Piţurcă. "Pentru un fotbalist este extrem de important să joace, dacă nu joacă, indiferent cât de valoros este, nu poate realiza nimic. Pentru Pantilimon este extrem de important să plece la o echipă bună, să se impună şi să joace. Aud că se vehiculează Arsenal, nu va fi simplu", a spus Piţurcă.

În schimb, selecţionerul nu îşi face probleme în ceea ce îl priveşte pe Vlad Chiricheş. "Chiricheş din ce am înţeles nu a fost pus pe lista de transferuri. A avut o discuţie cu directorul şi nu se pune problema. Chiricheş e sub contract cu Tottenham, s-a adaptat extrem de repede în Anglia. El este un jucător de valoare care se va impune", a mai spus Piţurcă.

Lotul echipei naţionale a României s-a reunit, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia în vederea partidelor amicale cu Albania (31 mai, ora 20.00) şi Algeria (4 iunie, ora 21.30) din cadrul turneului din Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici