Portarul-golgheter Rogerio Ceni şi-a anunţat retragerea la vârsta de 42 de ani

Brazilianul Rogerio Ceni, autorul a 131 de goluri în meciuri oficiale, un record în rândul portarilor, s-a retras, duminică, din activitatea sportivă, la vârsta de 42 de ani, după o carieră profesionistă de 23 de ani, informează presa internaţională.

143 afișări
Imaginea articolului Portarul-golgheter Rogerio Ceni şi-a anunţat retragerea la vârsta de 42 de ani

Portarul-golgheter Rogerio Ceni şi-a anunţat retragerea la vârsta de 42 de ani ( Imagine Mediafax.ro)

Sao Paulo a învins, duminică, în deplasare, pe Goias, cu scorul de 1-0, şi a terminat campionatul pe locul 4, cu 62 de puncte, la 19 puncte de Corinthians, care a încheiat pe locul I. Ceni nu a fost pe teren, din cauza unei accidentări.

Ceni a jucat numai la Sao Paulo şi de 16 ori în naţionala Braziliei. Clubul Sao Paulo îi va organiza, vineri, un meci de retragere.

Rogerio Ceni, care a marcat din penaltiuri şi din lovituri libere, a prins gustul golului în 1997, dar s-a remarcat în 2005, când a înscris 21 de goluri în toate competiţiile. În acel sezon, el a apărat foarte bine în finala Campionatului Mondial al cluburilor, în care Sao Paulo a învins formaţia FC Liverpool, cu scorul de 1-0.

Cel mai bun marcator dintre portari a fost campion mondial cu Brazilia în 2002 şi câştigător al Cupei Confederaţiilor în 1997. El mai are în palmares două trofee ale Copei Libertadores şi trei titluri în Brazilia.

În total, Ceni a disputat peste 1.200 de partide în tricoul formaţiei Sao Paulo şi a fost de aproape 1.000 de ori căpitanul echipei, realizări unice în istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici