Preşedinte CNCD: Dacă va continua la fel, Steaua se va frige foarte urât

Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că în cazul în care oficialii FC Steaua vor continua să aibă aceeaşi atitudine disciminatorie, formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecamp "se va frige foarte urât", făcând referire la monitorizarea clubului de către UEFA.

328 afișări
Imaginea articolului Preşedinte CNCD: Dacă va continua la fel, Steaua se va frige foarte urât

Preşedinte CNCD: Dacă va continua la fel, Steaua se va frige foarte urât (Imagine: Laurentiu Mich / MediafaxFoto)

Astztalos nu a dorit să se antepronunţe în cazul gestului făcut de managerul Mihai Stoica, la finalul partidei cu CFR Cluj, când a înfipt un steag al României în dreptul unei porţi, dar l-a catalogat drept şmecheresc.

"Eu sunt şi maghiar, după cum ştiţi. Am primit această fotografie şi pur şi simplu nu înţeleg foarte multe lucruri. Am înţeles că s-au luat măsuri peAsztalos: Dacă va continua la fel, Steaua se frigentru a nu se scanda, ceea ce e foarte bine, dacă oamenii ştiu că sunt monitorizaţi de UEFA. Cred că aceste chestiuni şmechereşti prin care încercăm, nu strigăm, dar facem alte gesturi, nu îşi au locul. Dacă oamenii nu au înţeles că aceste chestiuni sunt serioase, acesta este nivelul dânşilor. Bagatelizăm o scrisoare a preşedintelui UEFA şi luăm peste picior pe oricine, de parcă am juca table. Dacă vor continua în acest ritm probabil că se vor frige foarte urât şi atunci vor începe să caute vinovaţi în stânga şi în dreapta. Eu nu aş dori să calific acest gest, să mă antepronunţ. S-ar putea să primim o petiţie sau nu. Dar, repet, domnul Mihai Stoica nu era la Steaua când domnul Emerich Ienei, cetăţean român de etnie maghiară câştiga Cupa Campionilor Europeni. Şi să nu-i uităm pe Helmuth Duckadam sau Ladislau Boloni. Dar acesta este nivelul, este treaba lor. Dar, cu siguranţă, aceste gesturi vor avea consecinţe odată", a declarat, luni, Asztalos, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării consideră că LPF ar trebui să aibă o reacţie vizavi de acest gest: "Cred că LPF ar trebui să aibă o reacţie, pentru că ei organizează aceste meciuri de fotbal. Cred că domnul Dragomir este depăşit, este dintr-o altă lume, cred că ar fi momentul să se discute cu seriozitate despre aceste fapte. Domnul Dragomir ar trebui să-şi asume nişte responsabilităţi şi nu să acopere anumite lucruri, care nu îşi au locul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici