Steaua, LPF, Stoica şi Safta, audiaţi de CNCD. Asztalos: "Domnul Becali poate îşi aminteşte că la câştigarea Cupei Campionilor Europeni din 86 antrenor era un maghiar"

Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că a chemat, marţi, la audieri, clubul Steaua şi LPF, precum şi pe managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, şi pe fostul crainic Gabriel Safta, în legătură cu incidentele de la derbiul cu Rapid, din etapa a IX-a a Ligii I.

338 afișări
Imaginea articolului Steaua, LPF, Stoica şi Safta, audiaţi de CNCD. Asztalos: "Domnul Becali poate îşi aminteşte că la câştigarea Cupei Campionilor Europeni din 86 antrenor era un maghiar"

Clubul Steaua, LPF, Mihai Stoica şi Gabriel Safta vor fi audiaţi de CNCD. Asztalos: "Domnul Becali poate îşi aminteşte că la câştigarae Cupei Campionilor Europeni din 89 antrenor era un maghiar" (Imagine: Constantin Vladescu / MediafaxFoto)

"Sunt două sesizări făcute, una de la FC Rapid, semnată de domnul Zotta şi una de la Partida Romilor. Nu ştiu dacă cea din partea clubului Rapid este făcută de Liga Suporterilor Rapidişti, eu am văzut una semnată de domnul Zotta şi una din partea Partidei Romilor. Mâine (n.r - marţi) sunt programate audieri şi după faza de audieri se va face un raport care va fi analizat în prima şedinţă de colegiu. Miercuri este programată o şedinţă de colegiu, dar nu ştiu dacă va fi introdus dosarul sau nu, depinde dacă va fi pregătit pentru luarea unei decizii. La audieri am citat clubul Steaua, LPF, pe domnul Gabi Safta şi pe domnul Stoica Mihai şi am cerut un punct de vedere de la FRF", a declarat preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Comentând afirmaţiile făcute luni de Gigi Becali, Asztalos Csaba Ferenc a dorit să-i reamintească finanţatorului FC Steaua faptul că în Colegiul Director al CNCD majoritari sunt românii, doar doi membri fiind de naţionalitate maghiară: "Eu nu pot răspunde tuturor lucrurilor imaginare pe care le spune domnul Becali. Eu am înţeles că pentru domnul Becali un cetăţean român trebuie să fie neapărat român. Sunt aprecierile şi judecăţile de valoare ale domnului Becali. Poate îşi aminteşte însă că întâmplător atunci când Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni antrenor era un maghiar, poate îşi aminteşte că a avut în lot maghiari cum a fost cazul domnului Boloni sau îşi aminteşte că a avut şi alte minorităţi în lot atunci când a făcut performanţe. Sau poate îşi aminteşte de alţi minoritari care au reprezentat cu deminate şi succes interesele României. Mai uită domnul Becali faptul că sunt nouă membri în Colegiul Director şi întâmplător doar doi sunt maghiari. Votul se ia cu majoritate de cinci, iar românii sunt majoritari în colegiu. Votul preşedintelui e egal cu votul celorlalţi, nu am un avantaj. Sunt 66 de angajaţi la CNCD trei sunt magiari, inclusiv pe cabinetul meu sunt angajaţi români, nici măcar nu sunt din Transilvania, majoritatea sunt din Moldova. Aproximativ 70 la sută dintre angajaţi sunt stelişti, mai sunt şi rapidişti şi dinamovişti şi o parte, ca mine, care ţinem cu Sportul Studenţesc".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici