Preşedintele FIFA a provocat nemulţumirea activiştilor pentru drepturile homosexualilor. Vezi de ce

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), elveţianul Joseph Blatter, este acuzat de activiştii pentru drepturile homosexualilor că a sugerat suporterilor respectivi să evite activităţile sexuale în timpul Cupei Mondiale din Qatar, care se va disputa în 2022.

7 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIFA a provocat nemulţumirea activiştilor pentru drepturile homosexualilor. Vezi de ce

Preşedintele FIFA a provocat nemulţumirea activiştilor pentru drepturile homosexualilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce ar trebui să facă suporterii homosexuali care se vor deplasa în Qatar pentru CM 2022, Blatter a răspuns pe un ton glumeţ: "Cred că trebuie să se abţină de la orice activitate sexuală". După ce sfatul său a stârnit rumoare printre cei prezenţi, Blatter a completat: "Fotbalul nu cunoaşte frontiere. Noi suntem deschişi, nu facem discriminări".

Preşedintele unei organizaţii de suporteri homosexuali ai fotbalului i-a solicitat şefului FIFA să îşi retragă declaraţia şi să îşi ceară scuze imediat sau să demisioneze. "Lesbienele, homosexualii, bisexualii şi transsexualii nu merită să fie batjocoriţi. Mulţi dintre ei trăiesc în ţări în care riscă execuţia sau condamanarea la închisoare dacă sunt descoperiţi. Aceşti oameni merită ajutorul şi respectul nostru", a spus Chris Basiurski, într-un comunicat.

Conform BBC, FIFA nu oferă comentarii suplimentare legate de acest subiect.

Blatter, 74 de ani, a mai stârnit controverse prin declaraţiile sale. În 2004, a sugerat că, pentru a creşte popularitatea fotbalului feminin, jucătoarele ar trebui să poarte echipament mai mulat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici