Preşedintele FIFA consideră drept o eroare atribuirea organizării CM-2022 Qatarului

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat că atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar a fost o eroare.

290 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIFA consideră drept o eroare atribuirea organizării CM-2022 Qatarului

Preşedintele FIFA consideră drept o eroare atribuirea organizării CM-2022 Qatarului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de un jurnalist de la postul radio-TV elveţian RTS dacă desemnarea Qatarului drept gazdă a CM a fost o eroare, ţinând cont de temperaturile cuprinse vara între 40 şi 50 de grade Celsius, Blatter a răspuns: "Da, bineînţeles. Ştiţi, se comit multe greşeli în viaţă".

"Raportul tehnic indica faptul că este foarte cald vara în Qatar, dar Comitetul Executiv (n.r. - al FIFA), cu o largă majoritate, a decis că se va juca în Qatar", a continuat şeful FIFA.

În aceste condiţii, "este foarte probabil" ca Mondialul din 2022 să se dispute iarna, a precizat Blatter, un susţinător al acestei variante.

"Cea mai bună dată ar fi la finalul anului. Trebuie să rămânem un pic realişti. Pentru mine, dacă se schimbă şi se va schimba, pentru că nu se poate juca vara, chiar dacă gazdele insistă, trebuie să jucăm iarna, la sfârşitul anului", declarase Blatter, la 21 aprilie.

FIFA a anunţat în decembrie 2010 atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici