Primăria Capitalei vrea să demoleze Patinoarul Flamaropol pentru a-l reface la standardele secolului XXI

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cere Guvernului trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" şi a terenului aferent în administrarea CGMB, pentru a-l demola şi reface la "standardele secolului XXI", potrivit unui proiect ce va fi discutat, vineri de consilierii municipali.

642 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să demoleze Patinoarul Flamaropol pentru a-l reface la standardele secolului XXI

PMB cere Guvernului Patinoarul Flamaropol pentru a-l demola şi reface "la standardele secolului XXI"

În proiectul de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), se arată că municipalitatea cere Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru trecerea imobilului Patinoarului "Mihai Flamaropol" şi a terenului aferent, în suprafaţă totală de 26.350,98 metri pătraţi, din Bulevardul Basarabiei nr. 35 din Sectorul 2 al Capitalei, din domeniul public al statului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Municipiul Bucureşti se obligă ca, după demolare, să refacă patinoarul artificial "la standardele secolului XXI, în condiţiile impuse de normativele şi standardele internaţionale în vigoare", dar şi de a realiza spaţii adiacente necesare practicării activităţilor sportive.

Finanţarea investiţiei urmează să fie realizată de la bugetul local.

În expunerea de motive a proiectului se mai arată că în prezent patinoarul se afla în administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi în folosinţa gratuită a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care, însă, nu dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea patinoarului.

"A rezultat necesitatea demolării (...) întrucât clădirea se află într-o stare avansată de degradare din punct de vedere structural şi al instalaţiilor foarte vechi, costurile de întreţinere fiind foarte mari şi fiind practic imposibilă funcţionarea şi desfăşurarea activităţilor sportive în parametrii de siguranţă", se precizează în document.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" a fost construit în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972, cu ocazia organizării la Bucureşti a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă, s-a realizat acoperirea şi artificializarea acestuia.

În 12 aprilie, la conferinţa în care a prezentat "starea Bucureştiului", la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general, Sorin Oprescu a spus că doreşte continuarea proiectului privind "Arena Naţională" cu o sala polivalentă de cel puţin 12.000 de locuri şi cu un patinoar de 6.000 de locuri în incinta Complexului Naţional "Lia Manoliu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici