ProSport: Conform datelor de pe site-ul Ligii italiene, Ianis Hagi nu este jucătorul Fiorentinei

ProSport anunţă că Ianis Hagi (17 ani) nu este jucătorul Fiorentinei, conform datelor oficiale de pe site-ul Ligii profesioniste din Italia

2341 afișări
Imaginea articolului ProSport: Conform datelor de pe site-ul Ligii italiene, Ianis Hagi nu este jucătorul Fiorentinei

ProSport: Conform datelor de pe site-ul Ligii italiene, Ianis Hagi nu este jucătorul Fiorentinei (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

În ultimele două perioade de transferuri, Fiorentina a realizat 27 de mutări, dar Ianis Hagi nu se află printre numele de pe listă. Chiar dacă Gheorghe Hagi susţine că fiul său este jucătorul italienilor, nici site-ul oficial al Viitorului, nici cel al formaţiei din Florenţa nu au oficializat transferul său.

În vara lui 2015, conform informaţiilor apărute în presa din România şi Italia, antrenorul-patron de la Academia Hagi şi-a vândut propriul fiu, Fiorentina plătind în schimbul serviciilor sale un milion de euro. Ianis s-a întors la Viitorul sub formă de împrumut, dar tatăl său susţine că, în vara lui 2016, Fiorentina îl va rechema.

"Am ales să-l transfer la Fiorentina pentru că ei au spus că antrenează mintea. Cred că asta e cel mai important la un jucător, să-i fie mintea antrenată, pentru că piciorul primeşte comanda de la cap. Totdeauna va câştiga cel care gândeşte mai mult, mintea e cea mai importantă. Sunt multe lucruri la care el m-a depăşit pe mine la vârsta pe care o are. Sunt foarte multe. Căpitan la echipa naţională, eu n-am fost niciodată până la vârsta lui, debut în Divizia A, căpitan în Divizia A", declara Hagi, miercuri, 10 februarie, la Digi Sport.

Conform datelor oficiale de pe site-ul Ligii italiene, instituţia unde se înregistrează transferurile de jucători, numele lui Ianis Hagi nu apare pe lista mutărilor efectuate de Fiorentina. Davide Astori, Nikola Kalinic, Andres Schetino, Jaime Báez, Mauro Zárate, Gilberto, Jakub Blaszczykowski, Mario Suarez, Elio Donati, Alessandro Zavan, Alberto Marini şi Joan Fernandez Verdu sunt câteva dintre transferurile realizate de formaţia de pe Artemio Franchi.

Vlad Chiricheş de la Tottenham la Napoli, Gabriel Flueraş de la Almeria la AS Roma şi Casian Ionuţ Rus de la LPS Banatul la Lazio Roma sunt singurii jucători români care s-au transferat în campionatul Italiei în ultimul an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici