Protest în tenis: o jucătoare din Ucraina refuză să dea mâna cu tenismenele din Rusia şi Belarus

Jucătoarea de tenis numărul doi din Ucraina, Marta Kostyuk, anunţă că nu va da mâna cu rivalele din Rusia şi Belarus, despre care spune că nu au făcut suficient pentru a condamna invazia ţării sale.

1586 afișări
Imaginea articolului Protest în tenis: o jucătoare din Ucraina refuză să dea mâna cu tenismenele din Rusia şi Belarus

Tânăra de 20 de ani, originară din Kiev, a ajuns pe prima pagină a ziarelor anul trecut când a refuzat obişnuita strângere de mână la fileu cu fosta lideră a lumii Victoria Azarenka. Incidentul a avut loc după ce jucătoarea din Belarus a învins-o la US Open.

După ce luni a câştigat primul său meci la Australian Open, învingând-o pe americanca Amanda Anisimova, cap de serie numărul 28, Kostyuk a declarat că va refuza strângerile de mână cu orice adversar rus sau belarus care nu a condamnat în mod deschis războiul din Ucraina.

Cea mai mare parte a familiei lui Kostyuk se află la Kiev, inclusiv tatăl şi bunicul ei. Jucătoarea ţine legătura cu ei în mod regulat şi spune că se va întoarce în ţară.

Dintre turneele de Mare Şlem, doar Wimbledon a interzis jucătorilor ruşi şi bieloruşi să participe. Organizatorii au primit o amendă de un milion de dolari din partea asociaţiei internaţionale.

Jucătorii ruşi şi belaruşi au voie să joace la Melbourne în acest an fără a afişa steagul ţării lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tenis,
jucătoare,
salut

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici