Rafael Nadal cere reducerea numărului de turnee care se dispută pe suprafeţe dure

Spaniolul Rafael Nadal este de părere că turneele pe suprafeţe dure stau la baza accidentării jucătorilor şi vrea ca numărul competiţiilor de acest fel să fie redus, pentru a prelungi carierele tenismenilor, informează BBC.

291 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal cere reducerea numărului de turnee care se dispută pe suprafeţe dure

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nadal, 26 de ani, a revenit în circuitul ATP săptămâna trecută, după şapte luni de indisponibilitate, cauzate de o accidentare la genunchi, suferită la ediţia de anul trecut a turneului de la Wimbledon.

"Suprafeţele dure sunt agresive pentru genunchi, glezne şi spate. Aceasta este o temă pentru jucători şi medici. Nu cred că este posibilă reducerea numărului de astfel de turnee în această generaţie, dar cred că ATP (n.r. - Asociaţia Jucătorilor Profesionişti) trebuie să se gândească la o soluţie pentru a prelungi carierele jucătorilor. Poţi să-ţi imaginezi fotbalişti jucând pe ciment?", a declarat Nadal, citat de BBC, ibericul fiind un specialist al competiţiilor pe zgură, o suprafaţă mai "blândă" cu sănătatea sportivilor.

Fostul număr 1 mondial s-a declarat nemulţumit şi de hotărârea ATP de a limita la 20 de secunde timpul de pauză între două puncte consecutive la turneele de Grand Slam, măsură ce se doreşte a contribui la accelerarea jocului.

"Schimbarea regulilor ar trebui să se facă în scopul îmbunătăţirii sportului. Nu cred că jucătorii sunt bucuroşi de această nouă regulă. Ne-ar plăcea ca ea să fie modificată, astfel încât arbitrii să poată stabili când ai nevoie de ceva mai mult timp. Nu trebuie să fie ceva matematic. Publicul vrea să vadă schimburi prelungite de mingi şi puncte disputate. Nu sunt suficiente 20 de secunde", a explicat jucătorul situat pe locul 5 ATP în acest moment.

Nadal a ajuns în finală (pierdută în faţa argentinianului Horacio Zeballos) la Vina del Mar (Chile), primul turneu disputat de el după accidentare, iar în această săptămână spaniolul evoluează la Brasil Open de la Sao Paulo, ambele competiţii disputându-se pe zgură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici